ΚΟΣΜΟΣ

Κλώτσησα γιατί φοβήθηκα, είπε η εικονολήπτρια του ουγγρικού σταθμού

Κλώτσησα γιατί φοβήθηκα, είπε η εικονολήπτρια του ουγγρικού σταθμού

Η εικόνα της Petra László να κλωτσάει μια μικρή προσφυγοπούλα και στη συνέχεια να βάζει τρικλοποδιά σε έναν πατέρα που κρατάει αγκαλιά το παιδί του στα ουγγαρικά σύνορα, έκανε το γύρο του κόσμου και είχε ως αποτέλεσμα την απόλυσή της.

Η ίδια με επιστολή της στην συντηρητική εφημερίδα Magyar Nemzet αποδίδει την πράξη της στο φόβο και αρνείται τα ρατσιστικά κίνητρα τα οποία της αποδόθηκαν.
«Η κάμερα έγραφε και ξαφνικά εκατοντάδες μετανάστες έσπασαν τον κλοιό. Ένας από αυτούς άρχισε να τρέχει προς το μέρος μου και φοβήθηκα» γράφει. «Κάτι έγινε μέσα μου, πίστεψα ότι θα μου επιτεθεί και ότι έπρεπε να προστατεύσω τον εαυτό μου. Είναι πολύ δύσκολο να πάρει κανείς σωστές αποφάσεις σε στιγμές πανικού» κατέληξε.

eikono

Όπως είπε αναγνωρίζει και δέχεται την ευθύνη για την πράξη της αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι όπως είπε η «άκαρδη ρατσίστρια εικονολήπτρια που κλωτσάει παιδάκια», παραπονούμενη για τους χαρακτηρισμούς που έχουν κατακλύσει τα social media.

Eίμαι μια άνεργη μητέρα ενός μικρού παιδιού που πήρε μια λάθος απόφαση, κατέληξε, ζητώντας συγνώμη.
Η László απολύθηκε μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση από τον ουγγρικό σταθμό των εθνικιστών, το N1TV . Το video που την εικονίζει να κλωτσά πρώτα ένα μικρο κορίτσι και στη συνέχεια να βάζει τρικλοποδιά στον πατέρα που έχει αγακαλιά το γιό του, ποσταρίστηκε από τον Stephan Richter του τηλεοπτικού σταθμού RTL.

Σχετικές ειδήσεις