Έκλεισε αυτοκινητόδρομος στην Αυστρία για πρόσφυγες από την Ουγγαρία

Newsbomb

Έκλεισε αυτοκινητόδρομος στην Αυστρία για πρόσφυγες από την Ουγγαρία

Η Αυστρία έκλεισε σήμερα εν μέρει έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Βιένη με την Ουγγαρία καθώς δεκάδες μετανάστες που είχαν διασχίσει τα σύνορα ξεκίνησαν πεζή για να φτάσουν στην αυστριακή πρωτεύουσα αντί να περιμένουν τις αρχές να κανονίσουν τη μεταφορά τους.

Ο αυτοκινητόδρομος Α4 έκλεισε για λόγους ασφαλείας το πρωί. Μια εκπρόσωπος της εταιρείας ASFINAG που τον διαχειρίζεται είπε αργότερα ότι ξανάνοιξαν οι λωρίδες στα ανατολικά, προς την πλευρά της Ουγγαρίας αφού οι περισσότεροι πεζοπόροι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και ταξί.

Περίπου 8.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν στην Αυστρία την Πέμπτη ενώ άλλοι 4.500 τους ακολούθησαν μετά τα μεσάνυχτα σήμερα. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός τους θα φτάσει και σήμερα τις 8.000.

Η Αυστρία έχει διακόψει τη σιδηροδρομική σύνδεσή με την Ουγγαρία από την Πέμπτη και δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν δρομολόγια ούτε το Σαββατοκύριακο, λόγω της "μαζικής υπερφόρτωσης" από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που προσπαθούν να προωθηθούν στη Γερμανία και άλλες χώρες. Από τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν περάσει σε αυστριακό έδαφος, μόνο μερικές εκατοντάδες ζήτησαν άσυλο στην Αυστρία.

Η αστυνομία στα σύνορα με την Ουγγαρία αγωνίζεται να παράσχει τρόφιμα και καταλύματα στους ανθρώπους αυτούς και να τους βρει μέσο μεταφοράς --κυρίως λεωφορεία, μολονότι δύο τρένα πραγματοποιούν ειδικά δρομολόγια για να τους μεταφέρουν στη Βιένη. "Περίπου 1.500 πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο", είπε μια εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.

Την περασμένη εβδομάδα η Ουγγαρία μετέφερε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Οι περισσότεροι διέσχισαν τα σύνορα πεζή.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved