ΚΟΣΜΟΣ

Ένα Βατικανό από… Lego για τον Πάπα! (video)

Ένα Βατικανό από… Lego για τον Πάπα! (video)

Μια μικρογραφία της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου της Ρώμης από... τουβλάκια Lego έχτισε ένας ιερέας από την Πενσιλβάνια, με αφορμή την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Πάπας Φραγκίσκος στη Φιλαδέλφεια.

Ο ιερέας Μπομπ Σάιμον, από την ενορία της Αγίας Αικατερίνης της Σιένας, στη Μόσκοου της Πενσιλβάνιας, χρησιμοποίησε 500.000 πλαστικά τουβλάκια για να φτιάξει τη Βασιλική και την πλατεία που εκτείνεται μπροστά της, μαζί με τους κίονες. Χρειάστηκε, μάλιστα, δέκα μήνες για να ολοκληρώσει το έργο του…

Η μικρογραφία θα εκτεθεί από τις 19 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016 στο Ινστιτούτο Φράνκλιν της Φιλαδέλφειας, μια πόλη που θα επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνάντησης Καθολικών Οικογενειών.

Στην πλατεία, μάλιστα, ο Σάιμον έχει τοποθετήσει όχι μόνο πιστούς, μοναχές, περαστικούς και τουρίστες, αλλά και τόσο ένα ληστή, όσο και ένα σωσία του Έλβις Πρίσλεϊ, καθώς ήθελε να δείξει ότι η εκκλησία τους δέχεται όλους.

Μπροστά στο ναό, τέλος, βρίσκεται ένα κουκλάκι Lego που «προσεύχεται» και συμβολίζει τον ίδιο τον Σάιμον, ο οποίος έχει επισκεφθεί το Βατικανό πέντε φορές στο παρελθόν.

Σχετικές ειδήσεις