ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο ντροπής: Ο Τζον Λένον χλευάζει επί σκηνής ανθρώπους με αναπηρία (video)

Βίντεο ντροπής: Ο Τζον Λένον χλευάζει επί σκηνής ανθρώπους με αναπηρία (video)

Η απομυθοποίηση ενός θρύλου; Σίγουρα, πάντως, οι εικόνες όπου ο Τζον Λένον εμφανίζεται στη σκηνή να γελοιοποιεί ανερυθρίαστα ανθρώπους με αναπηρία δεν είναι αντιπροσωπευτικές ενός μύθου της δικής του εμβέλειας. Ούτε καν ενός ανθρώπου (τουλάχιστον) σκεπτόμενου...

Τριάντα πέντε χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του. Ωστόσο, αμέτρητοι άνθρωποι απανταχού της γης εξακολουθούν να τον έχουν σα Θεό. Κυρίως γι’αυτούς, λοιπόν, το βίντεο από την εκπομπή του ’60 It Was Alright του Channel 4 της βρετανικής τηλεόρασης, είναι ένα πραγματικό σοκ.

Ο Τζον Λένον, ο άνθρωπος με την ταραγμένη παιδική ηλικία, ο πρωτοπόρος της μουσικής, ο επαναστάτης και ο ακτιβιστής, φαίνεται στη σκηνή να τραγουδά, μιμούμενος χονδροειδώς ανθρώπους με αναπηρία.

Με υπερβολικούς μορφασμούς και κινήσεις των χεριών και των ποδιών του περιγελά ανθρώπους με προβλήματα νοητικής ανάπτυξης.

Το βίντεο με την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του Λένον έχει προκαλέσει τόσο αντιδράσεις όσο και θλίψη μεταξύ των αιώνιων θαυμαστών – και μη. «Σοκαριστικό και οδυνηρό» χαρακτήρισε το υλικό η Λορέν Μπελαμί, εκπρόσωπος οργάνωσης για άτομα με μαθησιακές δυσκολίες που πρόσθεσε πως, παρότι έχουν γίνει πολλά, ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί για να γίνει σαφές πως τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες έχουν τα ίδια όνειρα και τις ίδιες ελπίδες με οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο, είναι ακόμη μακρύς...

Σχετικές ειδήσεις