ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: 30 νεκροί από αεροπορικές επιθέσεις της αραβικής συμμαχίας

Υεμένη: 30 νεκροί από αεροπορικές επιθέσεις της αραβικής συμμαχίας

Τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα (21/9) στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η αραβική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας σε στρατόπεδο που ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες Χούτι στην βόρεια Υεμένη, ανέφεραν ιατρικές πηγές και αξιωματούχοι, καθώς οι επιχειρήσεις της συμμαχίας κλιμακώνονται, στοιχίζοντας την ζωή σε ολοένα αυξανόμενο αριθμό άμαχου πληθυσμού.

Ένα αεροσκάφος της συμμαχίας εκτόξευσε σήμερα ένα πύραυλο σε κτίριο της αστυνομίας στην περιοχή αλ Σαγαντρέχ στην βόρεια επαρχία Χάτζα, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Σαναά, που ελέγχεται από τους Χούτι, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ένας δεύτερος πύραυλος χτύπησε το κτίριο καθώς ομάδες διάσωσης και κάτοικοι είχαν φτάσει στο σημείο, προκαλώντας μεγάλο αριθμό θυμάτων, με τουλάχιστον 30 νεκρούς, σύμφωνα με ιατρικές πηγές στην περιοχή.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας βομβάρδισαν μια τσιμεντοβιομηχανία στην Ιμπς, μια άλλη περιοχή στην Χατζάχ. Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε πριν οι εργαζόμενοι φτάσουν για δουλειά, αλλά τρεις βοσκοί που βρίσκονταν στην περιοχή σκοτώθηκαν.

Την Κυριακή μια αεροπορική επίθεση με στόχο μια αγορά σε πόλη της βόρειας επαρχίας Σαάντα, το λίκνο και ιστορικό προπύργιο των Χούτι, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 70.