ΚΟΣΜΟΣ

Πήραν το νόμο στα χέρια τους: Αυτόκλητοι τιμωροί βασανίζουν ληστές μέχρι τελικής πτώσης (video)

Πήραν το νόμο στα χέρια τους: Αυτόκλητοι τιμωροί βασανίζουν ληστές μέχρι τελικής πτώσης (video)

Απηυδισμένοι πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, από δυσπιστία στις αρχές. Συλλαμβάνουν τους ληστές και τους τιμωρούν όπως εκείνοι πιστεύουν. Στη συνέχεια, ποστάρουν τα βίντεο που έχουν τραβήξει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πιάσε το ληστή σου» αποκαλείται η άνευ προηγουμένη κίνηση των πολιτών στο Περού, οι οποίοι καταφεύγουν στην αυτοδικία για να προστατευθούν.

Ξεκίνησε από μία γειτονιά, οι κάτοικοι της οποίας αποφάσισαν να μην καλούν την αστυνομία παρά να παίρνουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους. Γρήγορα, η «εκστρατεία τιμωρίας» εξαπλώθηκε, αποκτώντας πολλαπλάσιους θιασώτες.

Οι… αυτόκλητοι τιμωροί συλλαμβάνουν τους υπόδικους και με συνοπτικές διαδικασίες τους «δικάζουν». Το εύρος των ποινών ποικίλει – και πολλές φορές ξεπερνά τα όρια του σαδισμού: Γδύνουν τους «ενόχους» και τους διαπομπεύουν στους δρόμους, τους ξυλοκοπούν άγρια, τους λιντσάρουν. Άλλους τους ταΐζουν με καυτερές πιπεριές ή τους βάζουν να κάτσουν γυμνοί πάνω σε μυρμηγκοφωλιές.

Οι πολίτες υποστηρίζουν πως μ’αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να αποθαρρύνουν τους επίδοξους ληστές.

Ωστόσο, η πρώτη αυτή βάρβαρη πρωτοβουλία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου κι έκτοτε οι παρεμφερείς σελίδες με πράξεις νοσηρής εκδίκησης και ονόματα όπως "πιάσε το ληστή σου και ευνούχισέ τους" ή "πιάσε το ληστή σου και άφησέ τον παράλυτο", έχουν πολλαπλασιαστεί, ξεπερνώντας τις εκατό σε αριθμό.

Σχετικές ειδήσεις