ΚΟΣΜΟΣ

Μέκκα: 717 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες - Ποδοπατήθηκαν στο δρόμο για το τέμενος

Μέκκα: 717 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες - Ποδοπατήθηκαν στο δρόμο για το τέμενος

Το μεγάλο προσκύνημα στη Μέκκα κατέληξε σε τραγωδία όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί κατέληξε στο να ποδοπατηθούν και να πεθάνουν 717 άνθρωποι.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας, άλλοι 850 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η τραγωδία συνέβη στη Μίνα, στα περίχωρα της Μέκκας, της ιερής πόλης του ισλάμ, όπου περί τα δύο εκατομμύρια πιστοί έχουν προσέλθει για το ετήσιο προσκύνημα (χάτζι), σύμφωνα με ανακοίνωση των σαουδαραβικών υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.
Το ποδοπάτημα, στο οποίο έχουν τραυματισθεί τουλάχιστον 850 άνθρωποι, συνέβη στην Οδό 204 του καταυλισμού της Μίνα, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων ανατολικά της Μέκκας, και όπου διαμένουν οι προσκυνητές.

Η Οδός 204 είναι η μία από τις δύο αρτηρίες που οδηγούν από τον καταυλισμό της Μίνα στην κοιλάδα του Τζαμαράτ, όπου οι προσκυνητές λιθοβολούν τη στήλη που παριστάνει τον σατανά.

Σήμερα, πρώτη ημέρα της γιορτής 'Αιντ αλ Αντχα, οι πιστοί, εκτός του ότι θυσιάζουν ένα πρόβατο, ρίχνουν επτά πέτρες στη στήλη, ενώ αύριο και μεθαύριο, δεύτερη και τρίτη ημέρα, ρίχνουν είκοσι μία πέτρες στη μεγάλη, τη μεσαία και τη μικρή στήλη.
Η πρώτη ημέρα του 'Αιντ αλ Αντχα είναι η πιο επικίνδυνη διότι τεράστια πλήθη προσκυνητών συνωστίζονται για να εκτελέσουν συγχρόνως στον ίδιο τόπο, τα ίδια τελετουργικά.

Δείτε το video που αναρτήθηκε στο twitter (Προσοχή! Σκληρές εικόνες)

TAGS