ΚΟΣΜΟΣ

Σταρ ετών πέντε! Παρέκαμψε την ασφάλεια και αγκάλιασε τον Ποντίφικα (video)

Σταρ ετών πέντε! Παρέκαμψε την ασφάλεια και αγκάλιασε τον Ποντίφικα (video)

Η 5χρονη Σοφία Κρους έγινε το νέο πρόσωπο της ημέρας στις ΗΠΑ, ως η νεότερη εκπρόσωπος των παράνομων μεταναστών στη χώρα, αφού κατάφερε να περάσει τα κιγκλιδώματα ασφαλείας και να παραδώσει στον πάπα Φραγκίσκο μια επιστολή όπου του ζητά να αναλάβει δράση για την υπεράσπιση των προσφύγων.

Η μικρή είναι μεξικανικής καταγωγής και ζει στο Λος Άντζελες με τους γονείς της. Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της πομπής του πάπα στους δρόμους της Ουάσινγκτον, η Σοφία έγινε η αναπάντεχη «σταρ» της ημέρας όταν όλος ο κόσμος είδε τον ποντίφικα να την αγκαλιάζει και εκείνη να του δίνει ένα γράμμα και μια σημαία.

Η Σοφία έφτασε στην Ουάσινγκτον μαζί με τον πατέρα της και με μια ομάδα πιστών από την ενορία Νοτρ Νταμ ντεζ Ανζ του Λος Άντζελες.

"Στο γράμμα περιγράφει όσα αισθάνεται ως κόρη μεταναστών και ζητά μια συνολική μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού" είπε η μητέρα της, η Σόιλα Κρους, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο το βράδυ της Τετάρτης.

letter

Η αγκαλιά που άνοιξε ο πάπας στη μικρή Σοφία ήταν αυθόρμητη, ωστόσο οι πιστοί από το Λος Άντζελες είχαν σχεδιάσει αυτήν την κίνηση εδώ και καιρό.

Η Σοφία και η μικρότερη αδελφή της, η Σάρα, είναι μεταξύ των χιλιάδων παιδιών που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ —και επομένως έχουν την αμερικανική υπηκοότητα— αλλά οι γονείς τους μπορούν να απελαθούν ανά πάσα στιγμή επειδή μπήκαν παράνομα στη χώρα.

"Για μια στιγμή, νόμιζα ότι ονειρευόμουν", είπε η Σόιλα, εξηγώντας την υπερηφάνεια που αισθάνθηκε όταν αναγνώρισε την κόρη της στην τηλεόραση. "Την εντόπισα αμέσως χάρη στα ρούχα που φορούσε", μια στολή της περιοχής της Οαχάκα, απ' όπου κατάγεται η οικογένεια, συνέχισε.

pope 2

Σύμφωνα με το ABC News η Σοφία προσκλήθηκε από τον πάπα να ακούσει την ομιλία του σήμερα στο Κογκρέσο.

Σχετικές ειδήσεις