ΚΟΣΜΟΣ

Eν τω μεταξύ στην Ινδία αγοράζουν κατσίκες μέσω internet

Eν τω μεταξύ στην Ινδία αγοράζουν κατσίκες μέσω internet

Η Άιντ-αλ-Άντχα –Γιορτή της Θυσίας– προβλέπει τη θυσία ενός ζώου το οποίο στη συνέχεια τρώγεται με όλους τους συγγνενείς. Στην Ινδία, ενόψει της γιορτής το OLX, μια διαδικτυακή αγορά, έχει εκατοντάδες κατσίκες προς πώληση, που κοστίζουν από μερικά δολάρια έως και 10.000 δολάρια. Περιγραφές όπως «υγιής» και «χαριτωμένη» αλλά και φωτογραφίες γεμίζουν δεκάδες σελίδες.

Ωστόσο, το εγχείρημα αυτό ενέχει και δυσκολίες. Ο Βιτζάι Κουμάρ, φοιτητής στην πόλη Φαϊζαμπάντ στην κεντρική Ινδία, ήθελε επ' ευκαιρία της θρησκευτικής γιορτής να πουλήσει την κατσίκα του. Τα σχέδιά του, όμως, δεν ευωδόθηκαν καθώς ο μοναδικός ενδιαφερόμενος, που ήταν από τη Μουμπάι, δηλαδή περισσότερα από 1.500 χιλιόμετρα μακριά, ζήτησε να του παραδοθεί το ζώο στο σπίτι του.

Το CNN επικοινώνησε με δεκάδες χρήστες που διέθεταν τις κατσίκες τους προς πώληση σε πλατφόρμες όπως η OLX και η Quickr αλλά δεν εντόπισε κάποια επιτυχημένη συναλλαγή.

«Δεν μπορείς να κρίνεις ένα ζώο μόνο από μια φωτογραφία σε μια ιστοσελίδα» είπε ο Τεχσίν Αχμέντ, ένας μουσουλμάνος που έψαχνε να αγοράσει κατσίκες αυτή την εβδομάδα. «Η υγεία ενός ζώου είναι σημαντική και ενώ η διαδικτυακή αγορά φαίνεται ενδιαφέρουσα, δεν κάνει για μένα» είπε.