ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 17 άμαχοι νεκροί μετά από επίθεση της συριακής αεροπορίας

Συρία: Τουλάχιστον 17 άμαχοι νεκροί μετά από επίθεση της συριακής αεροπορίας

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι, μεταξύ τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν από ένα πλήγμα της συριακής αεροπορίας εναντίον της μοναδικής συνοικίας της Χομς που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος εξαπέλυσαν το Σάββατο μια επίθεση με πύραυλο εδάφους εδάφους στη συνοικία Ουάερ στη Χομς σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους πολίτες, μεταξύ αυτών τέσσερα παιδιά και τέσσερις γυναίκες», σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Στην Ουάερ, τη μοναδική συνοικία της Χομς που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι από τον στρατό 100.000 πολίτες και αντάρτες. Μέχρι στιγμής οι απόπειρες που έχουν γίνει για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ του στρατού και των εξεγερμένων έχουν αποτύχει.

Τον Μάιο του 2014 η παλιά πόλη της Χομς, ένα από τα βασικά προπύργια των εξεγερμένων στη Συρία, πέρασε στα χέρια του στρατού έπειτα από μια ασφυκτική πολιορκία δύο ετών.