ΚΟΣΜΟΣ

Γκάμπριελ: Ήξεις αφήξεις για την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Γκάμπριελ: Ήξεις αφήξεις για την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δεν ζητεί άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας «ούτε άμεσα ούτε έμμεσα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του Τομπίας Ντούνοφ, αναφερόμενος σε προηγούμενη δήλωση, στην οποία ο κ. Γκάμπριελ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα έπρεπε ενδεχομένως να αρθούν οι κυρώσεις, λόγω του σημαντικού ρόλου της Μόσχας στην κρίση της Συρίας.

Ερωτηθείς εάν κατά την άποψη του Αντικαγκελάριου θα έπρεπε τα μέτρα σε βάρος της Ρωσίας να παραμείνουν, ακόμη και αν οι άλλες χώρες θα επιθυμούσαν να έχουν την Ρωσία μαζί τους στην διευθέτηση της συριακής διένεξης, ο κ. Ντούνοφ απάντησε: "Είναι έτσι ακριβώς" και πρόσθεσε ότι ισχύει όμως και το ότι η επίλυση της διένεξης στην Συρία χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας είναι εξαιρετικά απίθανη.

Από την πλευρά της Καγκελαρίας, ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ έκανε λόγο για "παρερμηνεία"των δηλώσεων του κ. Γκάμπριελ και επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν έδειξαν ότι είναι εφικτη μια εποικοδομητική συνεργασία με την Μόσχα, ενώ, σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, παραμένει ο στόχος για εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη βάση της Συμφωνίας του Μινσκ.

Σχετικές ειδήσεις