ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Επιχείρηση κατά εξτρεμιστών – Δύο μαχητές του ΙΚ νεκροί

Σαουδική Αραβία: Επιχείρηση κατά εξτρεμιστών – Δύο μαχητές του ΙΚ νεκροί

Δύο άνδρες που φέρονται να ανήκαν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σκοτώθηκαν κι ένας τρίτος συνελήφθη από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια συντονισμένων εφόδων στην πρωτεύουσα Ριάντ και στην πόλη Ντάμαμ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα το σαουδαραβικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση, την οποία μετέδωσε το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, αναφέρεται πως οι άνδρες ανήκαν σε έναν πυρήνα του ΙΚ ο οποίος σχεδίαζε να διαπράξει «μια τρομοκρατική ενέργεια άμεσα», ενώ προστίθεται πως σε μια από τις τοποθεσίες όπου έκανε έφοδο η αστυνομία κατασκευάζονταν βόμβες.

saudi arabia 2
saudi arabia 3

Το ΙΚ έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να εξαπολύσουν επιθέσεις εντός της Σαουδικής Αραβίας, και μια σειρά αιματηρών ενεργειών στη χώρα έχει εγείρει ανησυχίες για την εντεινόμενη απειλή του ριζοσπαστισμού στο βασίλειο, το κράτος με τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου στον κόσμο.

Οι σαουδαραβικές αρχές είχαν ανακοινώσει το Σάββατο ότι σκότωσαν έναν 18χρονο που φέρεται να ανήκε στο ΙΚ και συνέλαβαν τον αδελφό του. Οι δύο νεαροί είχαν απαγάγει έναν εξάδελφό τους και μαγνητοσκόπησαν την εκτέλεσή του, καθώς και την εκτέλεση άλλων τριών προσώπων, στη βόρεια επαρχία Χέιλ.

Ένας βομβιστής-καμικάζι που ανήκε στο ΙΚ σκότωσε τουλάχιστον 15 ανθρώπους σε μια επίθεση εναντίον ενός τεμένους για μέλη μιας τοπικής δύναμης ασφαλείας στη νοτιοδυτική Σαουδική Αραβία τον περασμένο μήνα, ενώ επιθέσεις σε σιιτικά τεμένη στο βασίλειο και στο γειτονικό Κουβέιτ στοίχισαν τη ζωή δεκάδων πιστών το καλοκαίρι.

Οι Σαουδαραβικές αρχές λένε ότι διεξάγουν επιχειρήσεις πάταξης της οργάνωσης και τον Ιούλιο είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη 431 ανθρώπων σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες πως ανήκουν στο ΙΚ.

Σχετικές ειδήσεις