ΚΟΣΜΟΣ

Σαδισμός δίχως όρια: Οι τζιχαντιστές «σφάζουν» κρατουμένους για τα όργανα και το αίμα τους

Σαδισμός δίχως όρια: Οι τζιχαντιστές «σφάζουν» κρατουμένους για τα όργανα και το αίμα τους

Ως αδίστακτους, αιμοδιψείς και με σαδιστικά ένστικτα περιγράφει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ένας πρώην αιχμάλωτός τους που κατόρθωσε να ξεφύγει από τα κελιά του τρόμου.

Ο Άμπο Ρίμπο, μέχρι πρότινος αιχμάλωτος του Ισλαμικού Κράτους, σήμερα ελεύθερος σε ασφαλή περιοχή εκτός δράσης ΙΚ, με φρίκη θυμάται τι πέρασε στη φυλακή. Αποκαλύπτει πως οι φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους δεν περιορίζονται μόνο στις σαδιστικές εκτελέσεις που παρακολουθεί από τηλεοράσεως η διεθνής κοινότητα αλλά επεκτείνονται και σε θηριωδίες που μόνο όσοι έχουν βρεθεί στα χέρια τους μπορούν να μαρτυρήσουν.

«Μέσα στη φυλακή, είχαμε υποστεί κάθε είδους βασανισμό. Οι κατηγορίες ήταν διαφορετικές. Κάποιους μας κατηγορούσαν πως προσβάλαμε τον Αλλάχ, κάποιους άλλους πως θέλαμε να ανατρέψουμε το Ισλάμ και άλλους πως ανήκαμε στον ελεύθερο στρατό. Τα βασανιστήρια διαρκούσαν όλη μέρα, δεν είχαν συγκεκριμένο χρόνο», ομολογεί ο Άμπο Ρίμπο, ο οποίος αποκαλύπτει πως οι βασανισμοί δεν αφορούσαν όλους τους κρατούμενους: «Τα βασανιστήρια δεν ήταν για όλους. Κάποιοι από τους κρατουμένους είχαν δυνατά σώματα και ήταν υγιείς. Αυτούς δεν τους βασάνιζαν. Αντιθέτως, αυτοί είχαν ειδική μεταχείριση γιατί οι τζιχαντιστές τους χρησιμοποιούσαν ως ‘’τράπεζες αίματος’’, για να παίρνουν αίμα από αυτούς και να το χρησιμοποιούν στους τραυματισμένους μαχητές τους».

Ο νεαρός άνδρας αποκαλύπτει ακόμη πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη ζωή και τη μεταχείριση των κρατουμένων: «Δεν χρησιμοποιούσαν τους αιχμαλώτους τους μόνο ως ‘’δεξαμενές αίματος’’. Έκαναν εγχειρήσεις, αφαιρώντας όργανα από τους κρατουμένους όπως νεφρούς και κερατοειδείς για να σώσουν τους μαχητές τους, με το επιχείρημα πως ο θάνατος των φυλακισμένων ήταν αναπόφευκτος και πως οι τζιχαντιστές άξιζαν αυτά τα όργανα περισσότερο από τους ιδιοκτήτες τους».

organs

Ο Άμπο Ρίμπα, ο οποίος κατάφερε να δραπετεύσει μετά από μία επίθεση της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, θυμάται ακόμη πως κάθε φορά που ακουγόταν μία έκρηξη, οι έγκλειστοι ήξεραν πως αναμενόταν νέος γύρος «αιμοδοσίας» και υφαρπαγής οργάνων.

Σχετικές ειδήσεις