ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Καταγγελία ότι οι ρωσικές επιδρομές σκότωσαν τουλάχιστον 40 αμάχους

Συρία: Καταγγελία ότι οι ρωσικές επιδρομές σκότωσαν τουλάχιστον 40 αμάχους

Οι πρώτες αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας στη Συρία πλήττουν τις θέσεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και έχουν σκοτώσει δεκάδες αμάχους, όχι τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που η Μόσχα υποστηρίζει πως στοχοθετεί, ανέφερε σήμερα μια οργάνωση Τουρκμένων στη Συρία.

Περιοχές στις οποίες κατοικούν Τουρκμένοι στη Χομς και τη Χάμα δέχτηκαν επίθεση χθες (Τετάρτη), τόνισε η οργάνωση σε ανακοίνωση της. Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, μόνο στο χωριό Ταλμπισέχ, κοντά στην Χομς, 40 άμαχοι, ανάμεσα τους και Τουρκμένοι, σκοτώθηκαν.

Οι Τουρκμένοι, η στρατιωτική οργάνωση των οποίων έχει συμμαχήσει με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, επισημαίνουν πως έχουν γίνει στόχος και των επιχειρήσεων που διεξάγουν οι κυβερνητικές δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, όπως και επιθέσεων από δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους από την έναρξη του εμφυλίου το 2011.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ρωσία, που δεν ήταν ικανοποιημένη από την αμέριστη υποστήριξη του δολοφονικού καθεστώτος και τώρα εξαπολύει βομβιστικές επιθέσεις στον συριακό λαό, υποσχόμενη "δημοκρατία"», σημειώνει η ανακοίνωση.

Η συγκεκριμένη οργάνωση Τουρκμένων στη Συρία συγκροτήθηκε στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας με στόχο να ενώσει παρατάξεις της τουρκόφωνης μειονότητας της Συρίας και υποστηρίζεται από την Τουρκική κυβέρνηση. Τηρεί ιδιαίτερα επικριτική στάση έναντι του Άσαντ.