ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Μόνο με τη βοήθεια της Ρωσίας μπορεί να υπάρξει λύση για το Συριακό

Μέρκελ: Μόνο με τη βοήθεια της Ρωσίας μπορεί να υπάρξει λύση για το Συριακό

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είπε σήμερα ότι θα ήταν δυνατόν να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία μόνο με τη βοήθεια της Ρωσίας, η οποία από την Τετάρτη έχει ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων των τζιχαντιστών στη χώρα αυτή.

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Συρία, όπου όλοι ξέραμε εδώ και χρόνια ότι μπορεί να υπάρξει μια λύση μόνο (με τη συμβολή) της Ρωσίας και όχι χωρίς τη Ρωσία», είπε η Μέρκελ στην ομιλία που εκφώνησε με την ευκαιρία της επικείμενης επετείου από τα 25 χρόνια της επανένωσης της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία.

Οι ΗΠΑ έχουν διαφορετική άποψη για το θέμα και ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί ότι οι στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία μπορεί να παρατείνουν τη σύρραξη στην περιοχή.

Οι Γερμανοί δεν πιστεύουν στην πολιτική της Μέρκελ για το προσφυγικό

Το 59% των Γερμανών δεν πιστεύει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όταν δηλώνει «θα τα καταφέρουμε», αναφερόμενη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης - ενώ ειδικά οι πολίτες άνω των 50 ετών, σε ποσοστό 61% εκτιμούν ότι αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει ευχάριστα για τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα δημοσκόπησης της εταιρείας «Emnid» για λογαριασμό του ιδιωτικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου Ν24, το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι με την πολιτική της η κυρία Μέρκελ περιορίζει τις πιθανότητες επανεκλογής της. Για την ώρα πάντως, η κρίση δεν αποτυπώνεται στην πρόθεση ψήφου των Γερμανών, καθώς οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) διατηρούν το 40%, οι Σοσιαλδημοκράτες ενισχύονται κατά μία μονάδα και φθάνουν το 25%, το ίδιο ενισχύονται και οι Πράσινοι και η Αριστερά που συγκεντρώνουν από 10%, ενώ μία μονάδα κερδίζει και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φθάνοντας το 6%. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) βρίσκονται κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, με 4%.

Σχετικές ειδήσεις