ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν κέντρο ελέγχου του Ισλαμικού Κράτους (video+photos)

Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν κέντρο ελέγχου του Ισλαμικού Κράτους (video+photos)

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία, πλήττοντας 12 στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi-34, Sukhoi-24M και Sukhoi-25 πραγματοποίησαν 18 εξόδους, πλήττοντας μία θέση διοίκησης και ένα κέντρο επικοινωνιών στην επαρχία Χαλέπι, καθώς και ένα υπαίθριο στρατόπεδο των μαχητών στην Ιντλίμπ, ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

20151001 zaa t113 009

Επίσης καταστράφηκε πλήρως ένα κέντρο διοίκησης στην επαρχία Χάμα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρωσικά μαχητικά έπληξαν αντάρτες στην επαρχία Ιντλίμπ

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα επιδρομές στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας εναντίον ανταρτών που είναι μέλη της συμμαχίας του "Στρατού της Κατάκτησης", μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός al-Mayadeen που εδρεύει στον Λίβανο.

Οι επιδρομές έπληξαν "κέντρα της ηγεσίας και συγκεντρώσεις μαχητών" στις περιοχές Τζισρ αλ-Σούγκουρ και Όρος Ζάουια, ανέφερε το κανάλι.

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν επίσης θέσεις της υποστηριζόμενης από το εξωτερικό οργάνωσης ανταρτών Ίζα στη γειτονική επαρχία Χάμα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επίθεση στην πόλη Ντέιρ Εζόρ εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν επίθεση σε περιοχές που ελέγχονται από τις ένοπλες δυνάμεις του συριακού καθεστώτος στην πόλη Ντέιρ Εζόρ της ανατολικής Συρίας και σε μια αεροπορική βάση στα νότια της πόλης αυτής, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παρακολουθεί τις εξελίξεις του πολέμου.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας βομβάρδισαν μια άλλη περιοχή της πόλης και στόχους γύρω από την αεροπορική βάση.

Την Πέμπτη τα συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ρωσικά μαχητικά έπληξαν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στην Ντέιρ Εζόρ.

Σχετικές ειδήσεις