ΚΟΣΜΟΣ

Σε απεργία πείνας ο τελευταίος Βρετανός κρατούμενος του Γκουαντανάμο (Photos)

Σε απεργία πείνας ο τελευταίος Βρετανός κρατούμενος του Γκουαντανάμο (Photos)

Ο τελευταίος Βρετανός κρατούμενος στο Γκουαντάναμο, Σέικερ Άαμερ, ο οποίος αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος προσεχώς από τις αμερικανικές αρχές, δήλωσε ότι κάνει απεργία πείνας και ότι μπορεί να μην βγει ζωντανός από τη φυλακή, σύμφωνα με την The Mail on Sunday.

Ο 46χρονος αυτός Βρετανός σαουδαραβικής καταγωγής, που είχε συλληφθεί στην Τόρα Μπόρα στο βόρειο Αφγανιστάν τον Δεκέμβριο του 2001 και έκτοτε κρατείται χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, δήλωσε επίσης ότι υφίσταται σωματική βία, σημειώνει η κυριακάτικη εφημερίδα.

Η βρετανική κυβέρνηση ζητεί από το 2010 την απελευθέρωση του Άαμερ, ο οποίος είναι παντρεμένος με μια Βρετανίδα.

243B392300000578 3258996 image m 3 1443909232786

Ο ίδιος εμπιστεύτηκε, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, στον δικηγόρο του Κλάιβ Στάφορντ Σμιθ ότι "τα χαρτιά έχουν υπογραφεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, πολλά μπορούν να συμβούν προτού να βγω" και πρόσθεσε: "ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να ξαναδώ τον ήλιο".

Οι Αμερικανοί υποπτεύονται τον Άαμερ ότι στρατολογούσε και χρηματοδοτούσε την Αλ Κάιντα από τη Βρετανία. Ωστόσο ο δικηγόρος του δηλώνει ότι ο 46χρονος εργαζόταν για μια φιλανθρωπική οργάνωση όταν συνελήφθη στο Αφγανιστάν.

Σχετικές ειδήσεις