ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στην κακοκαιρία οφείλεται η παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας

Ρωσία: Στην κακοκαιρία οφείλεται η παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-30 μπήκε «για μερικά δευτερόλεπτα» στον τουρκικό εναέριο χώρο το Σάββατο λόγω «των κακών καιρικών συνθηκών» που επικρατούσαν στην περιοχή, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Ίγκορ Κονατσένκοφ.

«Ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Su-30 μπήκε για μερικά δευτερόλεπτα στον τουρκικό εναέριο χώρο, στη διάρκεια ενός ελιγμού, ενώ επέστρεφε στο αεροδρόμιό του», είπε ο Κονατσένκοφ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου. «Το επεισόδιο αυτό είναι συνέπεια των κακών καιρικών συνθηκών στη ζώνη αυτή. Δεν θα πρέπει να θεωρείται ως κάποιου είδους συνωμοσία», υπογράμμισε.

Σήμερα, έκτη ημέρα των ρωσικών επιδρομών στη Συρία, τα ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν δέκα στόχους της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κυρίως στην επαρχία της Δαμασκού. Σύμφωνα με το υπουργείο, τα βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν 15 εξόδους και κατέστρεψαν στόχους στην επαρχία του Χαλεπιού, μια θέση «μαχητών του ΙΚ στα ανατολικά της επαρχίας Χομς», άλλη μία στην επαρχία Ιντλίμπ και δύο θέσεις της στην επαρχία της Δαμασκού.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι σε μία από τις επιδρομές αυτές καταστράφηκαν θέσεις πυροβολικού των τζιχαντιστών στη Χομς, ενώ σε άλλη τα ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν περίπου 20 άρματα του Ισλαμικού Κράτους, στην ίδια επαρχία.

Ανησυχούν οι ΗΠΑ

O Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της «ανησυχούν ιδιαίτερα» για το περιστατικό παραβίασης του εναέριου χώρου της Τουρκίας από ρωσικά μαχητικά.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία έχει τροποποιήσει τη στρατηγική της στις επιχειρήσεις που διεξάγει στη Συρία για να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην καταπολέμηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο Έρνεστ επισήμανε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία θα έχουν μονάχα ως αποτέλεσμα την αναβολή της διαδικασίας πολιτικής μετάβασης στη Συρία υπέρ της οποίας έχει ταχθεί η Ουάσιγκτον.

Σχετικές ειδήσεις