ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά ενόπλων στη Ραμάλα

Τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά ενόπλων στη Ραμάλα

Ένας Παλαιστίνιος επιτέθηκε σήμερα με μαχαίρι εναντίον ενός Εβραίου μπροστά σε ένα εμπορικό κέντρο στο Πέτα Τικβά, κοντά στο Τελ Αβίβ, προτού τον ακινητοποιήσουν περίοικοι, γνωστοποίησε η ισραηλινή αστυνομία.

Το θύμα, ηλικίας 25 ετών, ένας ορθόδοξος Εβραίος, όπως είναι ορατό στις εικόνες που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, διακομίστηκε στο νοσοκομείο φέροντας μέτριας σοβαρότητας τραύματα, ανέφεραν οι τραυματιοφορείς.
Η αστυνομία έκανε λόγο για μία «εθνικιστική» ενέργεια.

Ο φερόμενος ως δράστης, ένας Παλαιστίνιος ηλικίας περίπου 30 ετών που διαμένει στην περιοχή της Χεβρώνας, στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, συνελήφθη από αστυνομικούς αφού τον ακινητοποίησαν περαστικοί, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας.

Ο ίδιος μετέβη με λεωφορείο στο εμπορικό κέντρο, μαχαίρωσε το θύμα αμέσως σχεδόν μόλις αποβιβάστηκε, αναφέρεται.

Αστυνομικοί συνέλαβαν εξάλλου έναν 15χρονο που αποπειράθηκε να τους μαχαιρώσει στη συνοικία Αμπού Τορ της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο μεταξύ στη Ραμάλα τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα, ο ένας εξ αυτών πολύ σοβαρά, όταν ένοπλοι, που είχαν παρεισφρήσει σε μια ομάδα νεαρών που έριχνε πέτρες, άνοιξαν πυρ ενώ στη συνέχεια έσπευσαν στο πλευρό τους και Ισραηλινοί στρατιώτες, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν το μεσημέρι στο σημείο διέλευσης Μπετ Ελ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δημοσιογράφοι είδαν τέσσερις άνδρες, με τα πρόσωπα καλυμμένα, ενώ ο ένας εξ αυτών είχε στην τσέπη του, με τρόπο που να είναι εμφανές, ένα μαντήλι που έφερε ένα σύμβολο της Χαμάς, να εκσφενδονίζουν πέτρες. Ξαφνικά απομακρύνθηκαν από την ομάδα των νεαρών, έβγαλαν όπλα και άρχισαν να πυροβολούν πολλούς εξ αυτών.

Ο ένας από τους νέους δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι. Κατόπιν Ισραηλινοί στρατιώτες που βρίσκονταν σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων έσπευσαν να βοηθήσουν τους ενόπλους να μεταφέρουν τους τρεις τραυματίες στα χέρια προς στρατιωτικά οχήματα. Πριν τους απομακρύνουν, δύο από τους τραυματίες ξυλοφορτώθηκαν από τους ενόπλους και τους στρατιώτες.

Σχετικές ειδήσεις