ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Τρεις αδελφοί σκοτώθηκαν σε πυραυλική επίθεση ενώ περίμεναν τις μελλοντικές τους γυναίκες

Υεμένη: Τρεις αδελφοί σκοτώθηκαν σε πυραυλική επίθεση ενώ περίμεναν τις μελλοντικές τους γυναίκες

Τρεις αδελφοί που ετοιμάζονταν να παντρευτούν σήμερα ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 13 ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν σε πυραυλική επίθεση εναντίον ενός χωριού στη νοτιοδυτική Υεμένη.

Κάτοικοι του χωριού υποστήριξαν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν πιθανότατα από αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που πολεμά τους σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

Το επεισόδιο αυτό, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα είναι η τρίτη επίθεση μέσα σε δύο εβδομάδες στις οποίες σκοτώθηκαν άμαχοι. Στις 28 Σεπτεμβρίου σε μια γαμήλια δεξίωση έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 130 άνθρωποι.

Οι κάτοικοι της κοινότητας Σανμπάν είπαν ότι οι τρεις αδελφοί περίμεναν να φτάσουν στο χωριό οι νύφες, συνοδευόμενες από συγγενείς και φίλους, όταν οι πυραυλοι έπληξαν το σπίτι τους. Τουλάχιστον άλλοι δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν. Οι τρεις γυναίκες που επρόκειτο να παντρευτούν γλίτωσαν.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Saba, που ελέγχεται από τους Χούτι, μετέδωσε ότι σε αεροπορική επιδρομή της διεθνούς συμμαχίας στο Σανμπάν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν "δεκάδες άνθρωποι" και ότι ο τελικός απολογισμός των νεκρών μπορεί να ξεπερνά τους 30.

Ο εκπρόσωπος της συμμαχίας δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει το θέμα, ωστόσο στο πρόσφατο παρελθόν ο διεθνής συνασπισμός έχει υπογραμμίσει ότι δεν θέτει αμάχους στο στόχαστρό του.