ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες διαδηλωτές σε Παρίσι και Ζυρίχη μετά την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα (photos)

Εκατοντάδες διαδηλωτές σε Παρίσι και Ζυρίχη μετά την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα (photos)

Περίπου 1000 διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους Κούρδοι, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Παρίσι για να καταδικάσουν τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 97 ανθρώπων (σύμφωνα με απολογισμό του κουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών- HDP), μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ νωρίς το απόγευμα, ορισμένοι εξ αυτών κρατούσαν σημαίες του κουρδικού κόμματος HDP.

"Το Κουρδικό Δημοκρατικό Συμβούλιο στη Γαλλία καταδικάζει με σθένος αυτήν την άνανδρη και ανήθικη επίθεση. Οι πολίτες της Τουρκίας δεν θα επιτρέψουν να τους εκφοβίζουν με αυτές τις ενέργειες εναντίον εκείνων που δίνουν μάχη για την ειρήνη. Κάτω ο βρώμικος πόλεμος και η κρατική τρομοκρατία στην Τουρκία!" επισήμανε η οργάνωση, που απηύθυνε κάλεσμα για τη διαδήλωση, σε ένα δελτίο τύπου.

Στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημοκρατικού Κέντρου των Κούρδων της Μασσαλίας και διαδήλωσαν φωνάζοντας το σύνθημα "Ερντογάν, δολοφόνε!". Στα πλακάτ που κρατούσαν αναγραφόταν το σύνθημα "η Τουρκία δολοφονεί τους πολίτες".

Στο Στρασβούργο περίπου 400 άνθρωποι συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την αστυνομία, στην κεντρική πλατεία της πόλης νωρίς το απόγευμα όπου τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης.

Κουρδικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει για αύριο νέα διαδήλωση στις 17.00 ώρα Ελλάδας, με σύνθημα "τέλος στο βρώμικο πόλεμο και την κρατική τρομοκρατία στην Τουρκία και το Κουρδιστάν".

Κινητοποιήσεις αναμένονται επίσης στη Λυών και την Τουλούζη.

Χίλιοι διαδηλωτές στη Ζυρίχη στη μνήμη των θυμάτων

Τουλάχιστον 1000 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά σήμερα στη Ζυρίχη για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα, γνωστοποίησε η δημοτική αστυνομία.

"Μετά τις επιθέσεις στην Άγκυρα (...) πραγματοποιήθηκε μια διαδήλωση με την άδεια των αρχών και τη συμμετοχή 1.000 ανθρώπων" εξήγησε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, όπου διευκρίνισε ότι πρόκειται για "ειρηνική διαδήλωση".

Η κινητοποίηση διήρκησε περισσότερο από 2 ώρες.

"Τέλος στην κρατική τρομοκρατία στην Τουρκία" έγραφαν τα πλακάτ των διαδηλωτών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ats.

Πηγή φωτογραφιών: demotix.com