ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος θα επιβιώσει και χωρίς τον ηγέτη του - Απελευθέρωσε ιερέα

Το Ισλαμικό Κράτος θα επιβιώσει και χωρίς τον ηγέτη του - Απελευθέρωσε ιερέα

«Το χαλιφάτο που έχει ιδρύσει θα επιβιώσει», ακόμα και αν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σκοτωθεί, έγραψαν υποστηρικτές της οργάνωσης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter - Απελευθερώθηκε ένας ιερέας που είχε απαχθεί από τους τζιχαντιστές στην επαρχία Χομς.

«Άραγε όλος ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι ακόμα και αν εκείνος, υποθετικά μιλώντας, ο σεΐχης μας αλ Μπαγκντάντι - ο Θεός να τον έχει καλά και να τον προστατεύει από τον κακό και τους κινδύνους - πεθάνει ως μάρτυρας, νομίζετε ότι το χαλιφάτο θα αφανιστεί; Νομίζετε ότι θα φύγουμε;», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ένας υποστηρικτής της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ηγετικά στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν σήμερα σε επιχείρηση που πραγματοποίησε η ιρακινή πολεμική αεροπορία, εναντίον της αυτοκινητοπομπής του αλ Μπαγκντάντι σε μια πόλη της επαρχίας Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ.

Ο αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης» δεν είναι πάντως μεταξύ των θυμάτων, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και νοσοκομειακές πηγές.

Απελευθερώθηκε ένας ιερέας που είχε απαχθεί από το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χομς

Στο μεταξύ, ο ιερέας Ζακ Μουράντ της συριακής καθολικής Εκκλησίας απελευθερώθηκε το Σάββατο, σχεδόν πέντε μήνες μετά την απαγωγή του από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην κεντρική Συρία, όπως έγινε γνωστό από πηγή της επισκοπής στη Χομς.

«Ο πατήρ Μουράντ είναι ελεύθερος, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χωριό Ζαϊντάλ που απέχει πέντε χιλιόμετρα από τη Χομς», ανέφερε η πηγή αυτή.

Ο ιερέας τέλεσε μάλιστα και τη λειτουργία σήμερα το πρωί στο Ζαϊντάλ, ωστόσο δεν έχουν δοθεί περισσότερες διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο απελευθερώθηκε, για λόγους ασφαλείας.

Ο ιερέας, που διέμενε στο μοναστήρι του Αγίου Ιουλιανού (Μαρ Ελιάν) στην πόλη Καριατάιν, απήχθη από τρεις μασκοφόρους, μία ημέρα μετά την κατάληψη της γειτονικής Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος. Στις αρχές Αυγούστου η οργάνωση απήγαγε τουλάχιστον 230 πολίτες - οι 60 εκ των οποίων είναι χριστιανοί - από την Καριατάιν.

Η πόλη αυτή βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμιιο που συνδέει μεταξύ τους τα εδάφη που ελέγχει το ΙΚ: την περιφέρεια και την πόλη Χομς και τα ανατολικά της Καλαμούν, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Σχετικές ειδήσεις