ΚΟΣΜΟΣ

Ηλικιωμένος Παλαιστίνιος «τα βάζει» με επτά Ισραηλινούς στρατιώτες (photos+video)

Ηλικιωμένος Παλαιστίνιος «τα βάζει» με επτά Ισραηλινούς στρατιώτες (photos+video)

Ο 65χρονος βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τους ένοπλους άνδρες - «Μην πυροβολείτε τα παιδιά», τους φώναζε

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε σε ιστοσελίδες διεθνών πρακτορείων αποτυπώνεται η προσπάθεια ενός 65χρονου Παλαιστινίου να πείσει ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών να κατεβάσουν τα όπλα τους την ώρα που στόχευαν κατά αγνώστων.

Στα πλάνα ακούγεται ο Ζιγιάντ Αμπού Χαλίλ να λέει με αυστηρό τρόπο και κουνώντας το δάχτυλο στους νεαρούς στρατιώτες να μην πυροβολούν:

«Δε θα μετακινηθώ. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τον εαυτό σας. Πώς πυροβολείτε τα παιδιά; Δεν είναι εντάξει αυτό. Πάρτε από εδώ τους στρατιώτες σας. Μην πυροβολείτε. Αν πεθάνουν θα πεθάνετε. Να προσέχετε, μην πυροβολείτε τα παιδιά. Θα έπρεπε να ντρέπεστε», ακούγεται να λέει ο ατρόμητος Παλαιστίνιος στην Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.

Στη συνέχεια και παρότι οι Ισραηλινοί τον καλούν να απομακρυνθεί εκείνος εξακολουθεί να τους λέει: «Μη σηκώνεις το χέρι σου πάνω μου. Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Μην πυροβολείς. Όχι, δε θα μετακινηθώ. Δε θα μετακινηθώ. Όχι, δε μπορείτε να με συλλάβετε. Δε θα μετακινηθώ. Πάρτε τους, συλλάβετέ τους, αλλά μην τους πυροβολείτε. Θέλετε να σκοτώσετε κι άλλους; Δύο μάρτυρες θάφτηκαν σήμερα και θέλετε και άλλους; Δεν ντρέπεστε; Δεν είστε άνθρωποι;».

Οι στρατιώτες τον καλούν να απομακρυνθεί διαφορετικά θα συλληφθεί, ωστόσο εκείνος επιμένει μέχρι που πέφτει στο έδαφος λιπόθυμος.

Σύμφωνα με το Reuters μία ομάδα δημοσιογράφων τον φρόντισαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για ελαφρά τραύματα στο κεφάλι μετά την πτώση.