ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εξιτήριο πήρε ο «ήρωας της γαλλικής υπερταχείας», στρατιώτης Στόουν

ΗΠΑ: Εξιτήριο πήρε ο «ήρωας της γαλλικής υπερταχείας», στρατιώτης Στόουν

Ένας από τους τρεις Αμερικανούς στρατιώτες που είχαν αφοπλίσει τον τρομοκράτη της υπερταχείας Thalys στη Γαλλία, ο Σπένσερ Στόουν, και ο οποίος στις αρχές του μήνα δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι έξω από μπαρ στη γενέτειρά του, το Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, πήρε την Πέμπτη εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο Στόουν είχε τραυματιστεί σοβαρά στο θώρακα από την επίθεση με μαχαίρι στην προσπάθειά του να σταματήσει έναν καυγά μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Μαζί με τους φίλους του Άντονι Σάντλερ και Άλεξ Σκαρλάτος απέτρεψαν τον Αύγουστο τρομοκρατική επίθεση μέσα στην υπερταχεία η οποία είχε προορισμό το Παρίσι.

Σε ανακοίνωσή του που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Σακραμέντο, ο Στόουν ευχαρίστησε "όλους εκείνους που με ενθάρρυναν σε αυτή την δύσκολη στιγμή" και πρόσθεσε: «Τώρα είμαι επικεντρωμένος στην ανάρρωσή μου...».

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει τι προκάλεσε την φιλονικία που οδήγησε στην επίθεση με μαχαίρι της 8ης Οκτωβρίου και δεν έχει εντοπίσει τον δράστη της. Πάντως, η επίθεση δεν συνδέεται με το περιστατικό στην υπερταχεία, ούτε με την τρομοκρατία, σύμφωνα με την αστυνομία του Σακραμέντο.

Ο άνδρας που επιτέθηκε στον Στόουν πιστεύεται ότι δεν γνώριζε την ταυτότητα του θύματος.

Ο Στόουν, ο Σάντλερ και ο Ελληνοαμερικανός Σκαρλάτος, ταξίδευαν ανά την Ευρώπη, εν μέρει για να γιορτάσουν την επιστροφή του Σκαρλάτος από αποστολή στο Αφγανιστάν, όταν σημειώθηκε το περιστατικό στη Γαλλία.

Απέσπασαν τον διεθνή θαυμασμό για τις ενέργειές τους και τιμήθηκαν από τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ και τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα. Μόλις επέστρεψαν στις ΗΠΑ, οι αρχές του Σακραμέντο διοργάνωσαν παρέλαση για να τους υποδεχτούν.

Σχετικές ειδήσεις