ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό μαχητικό λύτρωσε 56 άτομα μεταφέροντάς τα από τη Συρία στη Μόσχα

Ρωσικό μαχητικό λύτρωσε 56 άτομα μεταφέροντάς τα από τη Συρία στη Μόσχα

Αεροσκάφος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία παραλαμβάνοντας 56 άτομα τα οποία απομάκρυνε από τη χώρα και μετέφερε στη Μόσχα.

«Πενήντα έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους 10 παιδιά, αναχώρησαν από τη Συρία με αεροσκάφος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας. Ανάμεσά τους βρίσκονται 38 Ρώσοι υπήκοοι, 8 Λευκορώσοι υπήκοοι, 4 Ουκρανοί υπήκοοι και δύο Σύροι υπήκοοι», σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου που συμπλήρωσε ότι οι υπόλοιποι τέσσερις επιβαίνοντες είναι απάτριδες.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από τη Λαττάκεια της Συρίας και αναμενόταν να φθάσει στη ρωσική πρωτεύουσα νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας πολεμούν εναντίον διαφόρων οργανώσεων ανταρτών, συμπεριλαμβανομένων των εξτρεμιστικών οργανώσεων Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα) από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στη χώρα το 2011.

Ένας διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξάγει αεροπορικά πλήγματα εναντίον του ΙΚ στη Συρία από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Η Ρωσία άρχισε να εξαπολύει αεροπορικά πλήγματα εναντίον του ΙΚ στη Συρία την 30ή Σεπτεμβρίου 2015.

Οι ρωσικές Αρχές έχουν απομακρύνει πάνω από 1.100 ανθρώπους, ανάμεσά τους Ρώσους, Ουκρανούς και Ευρωπαίους, από τη Συρία κατά τη διάρκεια της σύρραξης στη χώρα.

Σχετικές ειδήσεις