Ένταση στα σύνορα Σερβίας Κροατίας - Εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες

Newsroom Newsroom

Ένταση στα σύνορα Σερβίας Κροατίας - Εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες

Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στη μεθόριο μεταξύ Σερβίας και Κροατίας, διαμαρτύρονται φωνάζοντας «Ανοίξτε την πύλη, ανοίξτε την πύλη!». Τη διέλευση των προσφύγων που διαμαρτύρονταν στα σερβο-κροατικά σύνορα απαγορεύει η αστυνομία της Κροατίας, όπου οι προσφυγικοί καταυλισμοί είναι πλήρεις, σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters.

Στην σερβική πλευρά των συνόρων με την Κροατία δεν υπάρχει εμφανής αστυνομική παρουσία για να βοηθάει στη διατήρηση της τάξης, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Την ίδια ώρα στη δυτική Κροατία, έως και 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τη νύχτα σε ένα τρa;iνο που έχει εγκλωβιστεί κοντά στα σύνορα με την Σλοβενία, η οποία αρνείται την είσοδό του στο έδαφός της.
Ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών κατέβηκε από το τρένο. Η αστυνομία έδωσε άδεια σε μια ομάδα 150 ανθρώπων, που θεωρήθηκαν οι πιο ευάλωτοι, να εισέλθουν στη Σλοβενία, εξήγησε ο Μπότζαν Κίτελ, εκπρόσωπος της σλοβένικης αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια δεύτερη ομάδα περίπου 350 ανθρώπων μπόρεσε να περάσει γύρω στις 09:00 ώρα Ελλάδος σήμερα. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις εισόδους με συντονισμένο τρόπο για να αποφύγουμε την πρόκληση προβλημάτων στις δυνατότητες υποδοχής που διαθέτει η Σλοβενία (...) Δίνουμε προτεραιότητα στους πιο ευάλωτους, διευκρίνισε ο ίδιος.

Με την Ουγγαρία να κλείνει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τα σύνορά της με την Κροατία για το μεταναστευτικό κύμα, η αμείωτη ροή των προσφύγων που έχουν προορισμό την Αυστρία και τη Γερμανία --προσφιλή προορισμό των περισσότερων από αυτούς πολλοί από τους οποίους είναι Σύροι που έχουν φύγει για να γλιτώσουν από τον πόλεμο-- στράφηκε προς τη Σλοβενία.

Ωστόσο η Σλοβενία έχει επιβάλει ημερήσιο όριο περίπου 2.500, λέγοντας ότι θα δέχεται μόνον όσους μπορούν να περάσουν στην Αυστρία.
Η Σλοβενία ανακοίνωσε εξάλλου ότι η Αυστρία δέχεται το ανώτατο 1.500 πρόσφυγες, πολύ λιγότερους δηλαδή από αυτούς που δεχόταν προηγουμένως να εισέλθουν στο έδαφός της από την Ουγγαρία, μολονότι το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved