ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Παρέλαβε το κείμενο μνημονίου συνεργασίας από το Πεντάγωνο

Ρωσία: Παρέλαβε το κείμενο μνημονίου συνεργασίας από το Πεντάγωνο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέλαβε από το Πεντάγωνο το έγγραφο του μνημονίου συνεργασίας για την αποτροπή τυχαίων συγκρούσεων των αεροσκαφών των Πολεμικών Αεροποριών των δύο δυνάμεων που πραγματοποιούν επιθέσεις στον εναέριο χώρο της Συρίας.

«Μόλις σήμερα το πρωί παραλάβαμε το έγγραφο του μνημονίου συνεργασίας που συμφωνήσαμε με τους Αμερικανούς ομολόγους μας για την αποτροπή τυχαίων εμπλοκών των αεροσκαφών μας στον εναέριο χώρο της Συρίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στρατηγός Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

«Αναμένουμε πως αυτό το μνημόνιο θα βοηθήσει τις αεροπορικές δυνάμεις όλων των χωρών του δυτικού συνασπισμού που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Τουλάχιστον οι Αμερικανοί δεσμεύτηκαν να κοινοποιήσουν τους συμφωνημένους κανόνες στους συμμάχους τους στον εναέριο χώρο της Συρίας», τόνισε.

«Εμείς σαφώς πιστεύουμε ότι η υπογραφή ενός τέτοιου μνημονίου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα που έχει πρακτική σημασία», υπογράμμισε ο Κονατσένκοφ.

Σχετικές ειδήσεις