ΚΟΣΜΟΣ

Ξενοφοβικό ξέσπασμα στην Γερμανία - Αυξάνονται δραματικά οι επιθέσεις κατά μεταναστών

Ξενοφοβικό ξέσπασμα στην Γερμανία - Αυξάνονται δραματικά οι επιθέσεις κατά μεταναστών

Δραματική αύξηση επιθέσεων παρατηρείται στη Γερμανία, εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων.Η γερμανική αστυνομία να προειδοποιεί για τον αυξανόμενο κίνδυνο επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα, από άτομα με ακροδεξιές ιδέες που οργίζονται με την μαζική αύξηση μεταναστών στη χώρα.

Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές από την επίθεση εναντίον της Χενριέτε Ρέκερ, υποψήφιας δημάρχου της Κολονίας, που μαχαιρώθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά στο λαιμό, την παραμονή των δημοτικών εκλογών της 18ης Οκτωβρίου, τις οποίες μάλιστα κέρδισε.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία BKA ανέφερε πως μόνο κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, καταγράφηκαν 285 αδικήματα εναντίον ξενώνων όπου διαμένουν αιτούντες άσυλο, σε σύγκριση με 198 ολόκληρο το περασμένο έτος. Τα εγκλήματα περιλαμβάνουν εμπρησμούς, πρόκληση υλικών ζημιών και υποκίνηση μίσους.

Μέχρι τώρα φέτος έχουν καταγραφεί 576 εγκλήματα σε προσφυγικά καταλύματα. Η BKA ανέφερε πως υπάρχει επίσης αυξημένος κίνδυνος επιθέσεων εναντίον «ανθρώπων που θεωρούνται υπεύθυνοι, για παράδειγμα εναντίον πολιτικών ή ανθρώπων που διαχειρίζονται τους ξενώνες».

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας ανέφερε: «Η αύξηση της ξενοφοβικής βίας είναι ντροπή για τη χώρα μας».

Η Ρέκερ ξύπνησε από το τεχνητό κώμα και μπορεί να ανακάμψει πλήρως, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.Ανεξάρτητη υποψήφια, υποστηριζόμενη από τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, το φιλελεύθερο κόμμα Ελεύθεροι Δημοκράτες και τους Πρασίνους, η Ρέκερ ήταν γνωστή για τη βοήθεια που παρείχε στους πρόσφυγες, Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο δράστης είχε σχέσεις με ακροδεξιά στοιχεία.

Σήμερα η αστυνομία του κρατιδίου της Βαυαρίας (νότια Γερμανία) συνέλαβε τρεις ανθρώπους με ακροδεξιό παρελθόν και κατέσχεσε πυροβόλα όπλα από ιδιοκτησίες τους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Γιοάχιμ Χέρμαν.