ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Υπέκυψε ένας Ισραηλινός που είχε τραυματιστεί στην επίθεση Παλαιστινίων σε λεωφορείο

Ισραήλ: Υπέκυψε ένας Ισραηλινός που είχε τραυματιστεί στην επίθεση Παλαιστινίων σε λεωφορείο

Ένας Ισραηλινός που είχε τραυματιστεί σε επίθεση εναντίον λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ στις 13 Οκτωβρίου υπέκυψε την Τρίτη (27/10) στα τραύματά του, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν.

Ο Ρίτσαρντ Λάκιν, 76 ετών, είχε τραυματιστεί από σφαίρα στο κεφάλι και είχε μαχαιρωθεί στο στήθος στην πιο σοβαρή από τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, σύμφωνα με το νοσοκομείο Hadassah.

Άλλοι δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν όταν δύο Παλαιστίνιοι σκόρπισαν τον τρόμο στο λεωφορείο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ένας από τους Παλαιστινίους σκοτώθηκε από την ισραηλινή αστυνομία και ο δεύτερος τραυματίστηκε και συνελήφθη. Την ίδια ημέρα, επίθεση με αυτοκίνητο προκάλεσε τον θάνατο άλλου ενός Ισραηλινού. Ο παλαιστίνιος δράστης σκοτώθηκε επίσης.

Ο θάνατος του Ρίτσαρντ Λάκιν ανεβάζει σε εννέα τον αριθμό των Ισραηλινών που έχουν σκοτωθεί από την 1η Οκτωβρίου. Από βίαια επεισόδια έχουν χάσει τη ζωή τους 57 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός Άραβας.

Τα γεγονότα της 13ης Οκτωβρίου οδήγησαν την ισραηλινή κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας με στρατιώτες και η δημιουργία σημείων ελέγχου στην είσοδο παλαιστινιακών συνοικιών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Σχετικές ειδήσεις