ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν περισσότερα από 300 γυναικόπαιδα που κρατούσε η Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν περισσότερα από 300 γυναικόπαιδα που κρατούσε η Μπόκο Χαράμ

Ο στρατός της Νιγηρίας απελευθέρωσε περισσότερα από 300 παιδιά και γυναίκες, που κρατούνταν από την Μπόκο Χαράμ, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη (28/10) οι νιγηριανές ένοπλες δυνάμεις, κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων που έλαβαν χώρα την προηγούμενη μέρα, απελευθερώθηκαν περισσότερα από 300 άτομα, παιδιά και γυναίκες, που κρατούσε αιχμαλώτους η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

«Η (στρατιωτική) μονάδα διέσωσε 338 ανθρώπους που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τους τρομοκράτες», μεταξύ των οποίων 192 παιδιά και 138 γυναίκες, στη διάρκεια επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στην περιοχή του δάσους της Σαμπίσα, ένα προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών, ανακοίνωσε ο στρατός.

Ωστόσο, στον γειτονικό Νίγηρα, πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας έκαναν σήμερα γνωστό πως ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 14 ανθρώπους σε επιδρομή που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύκτας εναντίον χωριού στη νοτιοανατολική περιοχή της χώρας

«Εκτέλεσαν τουλάχιστον 14 αμάχους», δήλωσε μία από τις πηγές, αναφερόμενη στο χωριό Άλα στην περιφέρεια Ντίφα κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία.

Σχετικές ειδήσεις