Ρουμανία: Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο δήμαρχος Βουκουρεστίου

Γιάννης Φιλιππάκος Γιάννης Φιλιππάκος

Ρουμανία: Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο δήμαρχος Βουκουρεστίου

To Εφετείο του Βουκουρεστίου αποφάσισε την Πέμπτη (29/10) να τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο δήμαρχος της ρουμανικής πρωτεύουσας, Σορίν Οπρέσκου, σε βάρος του οποίου διεξάγεται έρευνα για δωροληψία από τη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA).

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την έφεση του δημάρχου Βουκουρεστίου και αποφάσισε αντικατάσταση της προσωρινής σύλληψης με κατ' οίκον περιορισμό 30 ημερών.

Η απόφαση είναι οριστική και ο Σορίν Οπρέσκου θα αφεθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα ελεύθερος.

Ο Σορίν Οπρέσκου όσο θα είναι σε κατ' οίκον περιορισμό, δεν θα μπορεί να φύγει από την κατοικία του χωρίς άδεια της δικαστικής αρχής, δεν θα μπορεί να επικοινωνεί με τους άλλους κατηγορούμενους και τους μάρτυρες στην υπόθεση, θα φέρει μόνιμα ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης.

Ο δήμαρχος Βουκουρεστίου είχε συλληφθεί στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα υγείας, εισήχθη στο νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών για τέσσερις μέρες και υπεβλήθη σε ποζιτρονική τομογραφία σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο.

Στην αρχή οι εισαγγελείς της DNA απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον του για δωροληψία και στη συνέχεια η έρευνα σε βάρος του επεκτάθηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δήμαρχος είχε προσχωρήσει σε οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο το 2013 - 2015 είχε στήσει μηχανισμό βάσει του οποίου οι επιχειρηματίες που επιθυμούσαν να συνάψουν συμβάσεις με δημόσιους φορείς που λειτουργούν υπό την αιγίδα της δημοτικής αρχής έπρεπε να καταβάλουν μέρος του μικτού κέρδους από την εκτέλεση των συμβάσεων.

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο Σορίν Οπρέσκου έλαβε στο σπίτι του το ποσό των 25.000 ευρώ από τον Μπόγκνταν Πόπα, διευθυντή πολιτιστικού κέντρου του Βουκουρεστίου, ποσό το οποίο σύμφωνα με την DNA προέρχεται από αδικήματα διαφθοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved