ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 40 νεκροί από επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ με ρουκέτες

Τουλάχιστον 40 νεκροί από επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ με ρουκέτες

Τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 100 τραυματίστηκαν την Παρασκευή (30/10) όταν κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με ρουκέτες σε αγορά στη Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών 15 χλμ. βορειοανατολικά της Δαμασκού, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι κυβερνητικές δυνάμεις εκτόξευσαν περισσότερες από 12 ρουκέτες σε αγορά στη Ντούμα, στην ανατολική Γούτα» δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

«Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί καθώς αρκετοί τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση». Η συριακή αεροπορία συνέχισε για πολύ ώρα τις επιδρομές με οβίδες και ρουκέτες στην περιοχή.

Η οργάνωση Συριακή Πολιτική Άμυνα ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook φωτογραφία που δείχνει περίπου δέκα πτώματα να κείτονται μέσα σε λίμνη αίματος στο έδαφος και ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 45 σκοτώθηκαν από την επίθεση, στην οποία αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκαν κατευθυνόμενες ρουκέτες.

Πολλοί από τους κατοίκους της πόλης έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν καταφύγει σε γειτονικές αγροτικές περιοχές. Γιατροί και νοσηλευτές δηλώνουν ότι δίνουν αγώνα για να διαχειριστούν τον μεγάλο αριθμό των τραυματιών από τις κλιμακούμενες επιδρομές.

Η Ντούμα βομβαρδίστηκε χθες από τη συριακή αεροπορία. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιδρομές εναντίον αγοράς και ενός νοσοκομείου, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Διοικητική πρωτεύουσα των περιχώρων του Δαμασκού, η Ντούμα σφυροκοπείται τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο μιας σειράς επιδρομών της συριακής αεροπορίας, στόχων των οποίων --σύμφωνα με τον στρατό-- είναι οργανώσεις ανταρτών που πραγματοποιούν επιθέσεις σε κοντινές περιοχές που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Η πόλη πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις εδώ και περίπου δύο χρόνια.