ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: 27 νεκροί και 162 τραυματίες από πυρκαγιά και έκρηξη σε κλαμπ του Βουκουρεστίου (pics)

Ρουμανία: 27 νεκροί και 162 τραυματίες από πυρκαγιά και έκρηξη σε κλαμπ του Βουκουρεστίου (pics)

Είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Παρασκευής στη Ρουμανία, ως αποτέλεσμα ισχυρής έκρηξης και πυρκαγιάς που ξέσπασε σε νυχτερινό του Βουκουρεστίου, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Γκαμπριέλ Όπρεα.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών είχε κάνει λόγο για 25 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ, 162 άτομα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε περίπου δέκα νοσοκομεία της ρουμανικής πρωτεύουσας.

«Η κατάσταση σταθεροποιείται σταδιακά... έχουμε πολλούς ανθρώπους που υπέστησαν εγκαύματα, δηλητηριάστηκαν από τον καπνό και ποδοπατήθηκαν», ανέφερε ο Αραφάτ, προσθέτοντας πως πολλοί δεν είχαν μαζί τους έγγραφα.

Περίπου 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί νέοι, είχαν πάει στο νυχτερινό κέντρο Colectiv για να παρακολουθήσουν μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος Goodbye to Gravity, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλέστηκαν ρουμανικά ΜΜΕ, σημειώθηκε μια έκρηξη όταν άρχιζε η εκτόξευση πυροτεχνημάτων, και κατόπιν ξέσπασε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά.

«Είναι μια μεγάλη τραγωδία», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Όπρεα.

«Είμαι συγκλονισμένος και νοιώθω βαθιά οδύνη μετά την τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι μια στιγμή μεγάλης θλίψης για το έθνος μας», ανέφερε μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

Η καταστροφή είναι μια από τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών στο Βουκουρέστι.

Ο Όπρεα, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ανέφερε ότι ήδη έχει αρχίσει έρευνα για τα αίτια της καταστροφής. Το υπουργείο Υγείας απηύθυνε έκκληση για κατεπείγουσα αιμοδοσία από τους πολίτες.

Συγκλήθηκε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο νωρίς σήμερα Σάββατο για να εξεταστεί το πολύνεκρο δυστύχημα.

Σχετικές ειδήσεις