ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανικό αεροσκάφος απέφυγε πύραυλο στο Σινά!

Βρετανικό αεροσκάφος απέφυγε πύραυλο στο Σινά!

Μια ανατριχιαστική αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Daily Mail για ένα βρετανικό αεροσκάφος με 189 επιβάτες το οποίο τον περασμένο Αύγουστο κι ενώ βρισκόταν πάνω από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ απέφυγε την τελευταία στιγμή πύραυλο!

Με νωπή ακόμη την αεροπορική τραγωδία με το ρώσικο αεροσκάφος πάνω από το Σινά που βούτηξε στον θάνατο 224 ανθρώπους και την συντριβή του να αποδίδεται σε έκρηξη βόμβας που είχαν τοποθετήσει τζιχαντιστές, η αποκάλυψη της Daily Maily είναι σοκαριστική.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται σε πτήση της εταιρείας Thomson η οποία γλίτωσε την τελευταία στιγμή από ρίψη πυραύλου εξαιτίας της ψύχραιμης αντίδρασης του πιλότου, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Την κρίσιμη στιγμή, όπως περιγράφεται ο πιλότος παρατήρησε τον πύραυλο να κατευθύνεται προς το αεροπλάνο και έδωσε εντολή στον συγκυβερνήτη που είχε αναλάβει, να πραγματοποιηθεί στροφή προς τα αριστερά.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγή, σύμφωνα με την οποίαν, ο πύραυλος έγινε αντιληπτός και από άλλο αεροσκάφος που βρισκόταν στην εναέρια περιοχή εκείνη την στιγμή.

Το περιστατικό το οποίο συνέβη στις 23 Αυγούστου 2015, φαίνεται πως έχει επιβεβαιώσει τόσο η εταιρεία Thomson, όσο και το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας το οποίο μάλιστα διεξήγαγε έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως «δεν επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση», αλλά πως η ρίψη του πυραύλου σχετίζεται με ασκήσεις του αιγυπτιακού στρατού που διεξάγονταν στην περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις