ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Εμβολιασμός χιλιάδων προσφύγων για την αποτροπή της εξάπλωσης της επιδημίας χολέρας

Ιράκ: Εμβολιασμός χιλιάδων προσφύγων για την αποτροπή της εξάπλωσης της επιδημίας χολέρας

Πάνω από 230.000 άνθρωποι έλαβαν το πρώτο εμβόλιο κατά της χολέρας στο πλαίσιο μιας εκστρατείας ευρείας κλίμακας εναντίον της επιδημίας στο Ιράκ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (9/11) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Πάνω από 2.500 κρούσματα χολέρας έχουν επιβεβαιωθεί στο Ιράκ αφότου διαπιστώθηκε το ξέσπασμα επιδημίας σε περιοχές της χώρας και τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Η πρώτη δόση του εμβολίου χορηγήθηκε στο «91% των 255.000 Σύρων προσφύγων και Ιρακινών εκτοπισμένων που ήταν ο στόχος αυτής της εκστρατείας», σημείωσε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του. Η εκστρατεία έγινε σε 62 καταυλισμούς σε 13 επαρχίες σε όλη την επικράτεια του Ιράκ.

Η δεύτερη δόση του εμβολίου αυτού αναμένεται να χορηγηθεί στους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους τον Δεκέμβριο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΠΟΥ.

Πάνω από 3,2 εκατομμύρια Ιρακινοί έχουν εκτοπιστεί από τη βία στη χώρα τους από το 2014, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Εξάλλου πάνω από 245.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στο έδαφος του Ιράκ.

Οι αρχές του Ιράκ αποδίδουν το ξέσπασμα της επιδημίας χολέρας στην επιδείνωση της ποιότητας των υδάτων του Ευφράτη ποταμού και στο γεγονός πως το επίπεδο του νερού του ποταμού έχει μειωθεί σημαντικά.

Σχετικές ειδήσεις