ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Κατά 99% νεκρός ο Τζιχάντι Τζον»

ΗΠΑ: «Κατά 99% νεκρός ο Τζιχάντι Τζον»

Σχεδόν βέβαιος ότι ο Τζιχάντι Τζον έχασε τη ζωή του κατά την επιδρομή στη Συρία που πραγματοποίησαν αργά το βράδυ αμερικανικά αεροσκάφη, δήλωσε στο Fox News υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος. «Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν έχει όντως εξουδετερωθεί», δηλώνει ο Ντέιβιντ Κάμερον.

«ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΜΕ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΡΑΚΑ» ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στη Ράκα, την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

jj1

«Ο Εμουάζι, Βρετανός πολίτης, εμφανίσθηκε στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των Αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, Βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και ορισμένων άλλων ομήρων», διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε απάτριδα οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ.

Δεν επιβεβαιώνει την είδηση το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Οι πληροφορίες που θέλουν τον Τζιχάντι Τζον να έχει χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιδρομής στην πόλη Ράκα της Συρίας, δεν επιβεβαιώνονται από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Ράκα της Συρίας, σκοτώθηκαν και τέσσερις τζιχαντιστές, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν ανάμεσά τους βρίσκεται και ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους.

Ο "Jihadi John", το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μοχάμεντ Εμουάζι, ήταν προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε απάτριδα οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ.

Κάμερον: Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ο Τζιχάντι Τζον είναι νεκρός

Δηλώσεις σχετικά με την αμερικανική επιδρομή στη Ράκα και τις πληροφορίες περί θανάτου του Τζιχάντι Τζον παραχώρησε ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος παραδέχθηκε ότι παραμένει άγνωστο το αν ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους είναι όντως νεκρός.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η επιχείρηση των ΗΠΑ ήταν απαραίτητη, καθώς ο Τζιχάντι Τζον είναι ένας «βάρβαρος δολοφόνος», συμπλήρωσε όμως ότι ακόμα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αν ο εκ των εκτελεστών του Ισλαμικού Κράτους έχει όντως χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης.

Σχετικές ειδήσεις