ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό Κράτος «βλέπουν» πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι οι Αρχές - Πανηγυρίζουν οι τζιχαντιστές

Ισλαμικό Κράτος «βλέπουν» πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι οι Αρχές - Πανηγυρίζουν οι τζιχαντιστές

Τουλάχιστον 60 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις πολλαπλές, σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις σε χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, ενώ δεκάδες ακόμη, από 60 ως 100 σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, κρατούνται όμηροι σε συναυλιακό χώρο.

Οι προφανώς συντονισμένες ενόπλων και οι εκρήξεις βομβών καταγράφηκαν ενώ η χώρα — ιδρυτικό μέλος της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ η οποία μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ — βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών ενεργειών. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν επίσης αυξημένα διότι εντός του μήνα θα διεξαχθεί η παγκόσμια σύνοδος για το κλίμα στο Παρίσι.

Πηγές σε δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν πάντως ότι πίσω από το μακελειό βρίσκονται ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Την ίδια ώρα, οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν στο twitter με σχόλια όπως: «Η Γαλλία φλέγεται», «Το Παρίσι στις φλόγες», «Να μας περιμένετε», «Σταυροφόροι ερχόμαστε με βόμβες και όπλα», αλλά και μηνύματα υποστήριξης σε εκείνους που βρίσκονται πίσω από το μακελειό.

«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Ο τρόμος έφτασε στα οχυρά του σταυρού στο Παρίσι. Το ΙΚ θα πρέπει να λάβει την ευθύνη για την επιχείρηση για να δείξει στον κόσμο ότι οι μουσουλμάνοι έχουν βαριά πόδια», γράφει ένας άλλος φανατικός ισλαμιστής.
Σημειώνεται πάντως ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει προχωρήσει σε ανάληψη ευθύνης των συντονισμένων τρομοκρατικών ενεργειών.

tzixantistes7

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν και κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικό μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας και της Γαλλίας που παρακολουθούσε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο αγώνας αρχικά συνεχίστηκε, αλλά επικράτησε πανικός, καθώς οι φήμες για τις επιθέσεις εξαπλώνονταν, με αποτέλεσμα οι θεατές να αρχίσουν να συγκεντρώνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ελικόπτερα της αστυνομίας πέταξαν πάνω από το στάδιο, ενώ ο Ολάντ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών για να προεδρεύσει ενός κλιμακίου για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στο κέντρο του Παρισιού, επιθέσεις σημειώθηκαν έξω από ένα εστιατόριο με κουζίνα Καμπότζης, αλλά και στο συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν. Κατά πληροφορίες υπάρχουν 60 ως 100 όμηροι στο εσωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις