ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι: Ο πλανήτης ξύπνησε με τρόμο

Επίθεση Παρίσι: Ο πλανήτης ξύπνησε με τρόμο

Έκλεισαν τα σύνορα της Γαλλίας – Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη – Σε επιφυλακή οι ΗΠΑ

Πανικό σε όλο τον πλανήτη έχουν προκαλέσει τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην καρδιά του Παρισιού.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ σε διάγγελμα του ανακοίνωσε πως έλαβε την απόφαση να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Ολάντ έδωσε διαβεβαίωση πως θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις ώστε να εντοπιστούν οι τρομοκράτες και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Πρόκειται για μία πρωτοφανής τρομοκρατική επίθεση κατά του Παρισιού. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ήταν να κλείσω τα σύνορα.

Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες; Αυτοί οι τρομοκράτες; Αυτό που θέλουν είναι να μας φοβίσουν. Γιατί να έχουμε φόβο; Θα ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία».

Με τους νεκρούς από την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση να πληθαίνουν οι Αρχές έδωσαν εντολή να βγουν στους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας στρατιωτικές δυνάμεις.

15960190

Συναγερμός στις ΗΠΑ

Εντάθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, στη Βοστόνη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών από το βράδυ της Τετάρτης, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και ενόπλων εναντίον πολιτών στο Παρίσι, όμως στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν ότι η ανάπτυξη περισσότερων αστυνομικών είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε προληπτικά και δεν αποτελεί αντίδραση σε κάποια συγκεκριμένη, αξιόπιστη απειλή.

Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι άνδρες της αντιτρομοκρατικής της υπηρεσίας και άλλων ειδικών μονάδων της αναπτύχθηκαν σε περιοχές όπου συχνάζουν τουρίστες, καθώς και στο γαλλικό προξενείο στο Μανχάταν.
«Εστάλησαν ομάδες σε πολυσύχναστες περιοχές σε όλη την πόλη προληπτικά για να υπάρχει αστυνομική παρουσία και να καθησυχαστεί το κοινό, καθώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις» στη γαλλική πρωτεύουσα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης.

15960072

Σε ετοιμότητα και στην Αθήνα

Συναγερμός σήμανε και στην ελληνικές Αρχές μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.

Η αστυνομία έχει δώσει εντολή για αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες και προξενεία, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή να είναι σε ετοιμότητα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις ενόψει Πολυτεχνείου.

antitromokratiki

Ανάλογα μέτρα ασφαλείας έχουν διαταχθεί σε όλη την Ευρώπη.

Δείτε εδώ το χρονικό των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις από το αιματοβαμμένο Παρίσι

Σχετικές ειδήσεις