Επίθεση Παρίσι: Κλειστά τα μουσεία, η όπερα και η Disneyland

Newsroom Newsroom

Επίθεση Παρίσι: Κλειστά τα μουσεία, η όπερα και η Disneyland

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας τα μουσεία στην περιοχή του Παρισιού, μετά τις χθεσινοβραδινές τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής τον θάνατο 128 ανθρώπων.

"Σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα δημόσια πολιτιστικά ιδρύματα" στην περιοχή του Παρισιού, αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του.

Η Όπερα του Παρισιού ματαίωσε όλες τις εκδηλώσεις της για σήμερα και η Φιλαρμονική θα παραμείνει και αυτή κλειστή για όλο το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσαν τα δύο δημόσια ιδρύματα στην ιστοσελίδα τους.

Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, όπως και το Μουσείο του Λούβρου και άλλα μουσεία άνοιξαν τις πύλες τους νωρίς σήμερα το πρωί προτού λάβουν στη συνέχεια μέτρα και αποφασίσουν να κλείσουν τις πύλες τους.

Επίσης και η Disneyland Paris θα παραμείνει σήμερα κλειστή σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα των χθεσινοβραδινών επιθέσεων. "Λόγω της σοβαρότητας των γεγονότων που σημειώθηκαν στη Γαλλία και σε αλληλεγγύη προς την γαλλική κυβέρνηση και τα θύματα αυτών των αποτρόπαιων επιθέσεων, η Disneyland Paris αποφάσισε να μην ανοίξει σήμερα Σάββατο 14 Νοεμβρίου".

Μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τις αρχές, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας το κλείσιμο των δημόσιων χώρων της πρωτεύουσας, κυρίως των μουσείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς ματαιώθηκαν και όλοι οι αγώνες που προβλεπόταν να γίνουν σήμερα και αύριο στην περιοχή του Παρισιού.

Την ίδια ώρα πολλοί είναι αυτοί στο Παρίσι που αναζητούν τους δικούς τους που αγνοούνται μέσω Twitter, ενώ και το υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε γι'αυτόν τον σκοπό μια επίσημη διεύθυνση στο Ίντερνετ.

Πολλοί αναρτούν ανακοινώσεις για τους δικούς τους που αγνοούνται ήδη από τις πρώτες ώρες της χθεσινής νύχτας με την ετικέτα #rechercheParis.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται το μήνυμα ενός πατέρα που "δεν έχει νέα" από την κόρη του Λολά, η οποία βρισκόταν στο Μπατακλάν, όπου μια συναυλία μετατράπηκε σε σφαγή, όπως και αυτό μιας αδελφής που γράφει απλώς "δεν έχω νέα από τον αδελφό μου". Στην πλειοψηφία τα μηνύματα αυτά συνοδεύονται και από φωτογραφίες των αγνοουμένων.
Άλλα μηνύματα στο Twitter ανακοινώνουν επίσης καλές ειδήσεις για τον εντοπισμό αγαπημένων προσώπων κι άλλα αποτελούν ευχαριστίες προς τους χρήστες του Διαδικτύου που βοήθησαν για να βρεθούν. "Ευχαριστώ όλους για τα RT (retweets), η Αλίς Κ. είναι ζωντανή!".

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εσωτερικών άνοιξε επίσημο λογαριασμό στην διεύθυνση: https://www.securite.interieur.gouv.fr/.

"Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να φανεί χρήσιμη για να προοδεύσει η έρευνα, να αναγνωριστούν τα θύματα και να προληφθούν νέες ενέργειες", επισημαίνει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωσή του.

Οι επισκέπτες μπορούν "να δηλώσουν μια εξαφάνιση" να αναρτήσουν ένα μήνυμα με φωτογραφία για την αναζήτηση κάποιου προσώπου ή να "καταθέσουν μια μαρτυρία" ανωνύμως. Στην συνέχεια θα επικοινωνήσει μαζί τους "γρήγορα ένα μέλος της δικαστικής αστυνομίας", δεσμεύεται η γαλλική αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved