ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Σκοτείνιασε η Πόλη του Φωτός...

Παρίσι: Σκοτείνιασε η Πόλη του Φωτός...

Μετά την σφαγή στο Παρίσι και την κήρυξη πια ενός «ανοιχτού πολέμου», η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον δύσκολων αποφάσεων και οι λαοί της με την σκιά ενός εφιάλτη πάνω από τις ζωές τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΠΟΣΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ;

Η Ευρώπη γνώριζε. Η Γαλλία ήξερε. Ουδείς, όμως, μπορούσε να υποψιαστεί έναν ανοιχτό πόλεμο με σκηνικά… Μέσης Ανατολής στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Παρά το γεγονός πως από τον περασμένο Ιανουάριο, μετά και το μακελειό στο Charlie Hebdo, η απειλή ήταν εκεί και διαρκώς ανανεώνονταν με δηλώσεις μίσους και υποσχέσεις θανάτου.

Συγκλονιστική η μαρτυρία της ελληνίδας δημοσιογράφου στην Γαλλία, Μαρίας Δεναξά η οποία υπενθύμισε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook το δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Canard Enchaine» την Τετάρτη (11/11/2015) σύμφωνα με το οποίο προειδοποιούσε για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα από τρομοκράτες του ISIS και πως ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ετοιμάζει νόμο ώστε η Γαλλία να επιτρέψει στον στρατό της να επιχειρεί εντός της χώρας όπως κάνει σε εμπόλεμες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ!!!

Δυστυχώς, τα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου με την πολιτική που ασκήθηκε σε διεθνές επίπεδο από Αμερική και Ευρώπη, φαίνεται να «συνηγόρησαν» στην… διαχρονικότητα της φρίκης ως καθημερινότητα!

Το σκίτσο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες ίσως και να προμηνύει με τον πιο κυνικό τρόπο τους πρωταγωνιστές… ενός επικίνδυνου μέλλοντος. Ένας ναζιστής χαιρετά εγκάρδια έναν τζιχαντιστή και του λέει: «Merci».

merci

Πλήττονται σύμβολα του ανθρωπισμού, της αναγέννησης, της Δημοκρατίας. Σύμβολα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Αυτή είναι η εκδίκηση της Τρομοκρατίας στη Δύση…

Η επίθεση ξεκίνησε από τους Δίδυμους Πύργους και εξαπλώθηκε. Από ένα στοχευμένο χτύπημα περάσαμε στην εποχή των τυφλών χτυπημάτων.

Πόσος άλλος τρόμος;

Όλοι εν δυνάμει στόχοι, λοιπόν.

Από το βράδυ της Παρασκευής (13/11/2015) δεν σκοτείνιασε μόνον η Πόλη του Φωτός, αλλά και οι ζωές όλων μας…

Σχετικές ειδήσεις