ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι: Ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη δράστες, αμφότεροι Γάλλοι

Επίθεση Παρίσι: Ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη δράστες, αμφότεροι Γάλλοι

Δύο ακόμη από τους δράστες της επίθεσης που σημειώθηκε στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή (13/11) ταυτοποιήθηκαν από τις γαλλικές Αρχές, ενώ καταζητείται ακόμη ένας 26χρονος, ο οποίος Αμπντεσλάμ Σαλά.

Μετά τον 29χρονο Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφαΐ, οι άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ήταν Γάλλοι και διέμεναν στο Βέλγιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν.

Ο ένας, ηλικίας 20 ετών, ήταν ο δράστης μιας από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς.

Ο δεύτερος, ηλικίας 31 ετών, ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στη λεωφόρο Βολτέρ, κοντά σε ένα μπαρ στο ανατολικό Παρίσι.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, η ταυτοποίησή τους κατέστη δυνατή μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους.

abdeslam salah arrest warrant

Ταυτόχρονα, η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του Twitter τη φωτογραφία ενός υπόπτου, του Αμπντεσλάμ Σαλά, 26 ετών, κάνοντας έκκληση στους πολίτες που γνωρίζουν κάτι για αυτόν να δώσουν πληροφορίες.

Ο Σαλά, που έχει γεννηθεί στο Βέλγιο και κατοικούσε στη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών, ενδέχεται να εμπλέκεται στις επιθέσεις του Παρισιού και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές Αρχές.

Η αστυνομία χαρακτήρισε τον Σαλά «επικίνδυνο» και συνέστησε στους πολίτες «να μην επέμβουν» οι ίδιοι αν τον δουν αλλά να ενημερώσουν τις Αρχές.

Σχετικές ειδήσεις