ΚΟΣΜΟΣ

Οι επιδρομές των Γάλλων έπληξαν στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες όπλων του ISIS

Οι επιδρομές των Γάλλων έπληξαν στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες όπλων του ISIS

Οι σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις των γαλλικών δυνάμεων στη Ράκα της Συρίας έπληξαν δύο στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες όπλων της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 36 εκρήξεις ακούστηκαν στη Ράκα τη νύχτα, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. Δεν έχει γίνει σαφές επί του παρόντος αν όλες οι εκρήξεις προκλήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές ή άλλα εκρηκτικά. Οι εκρήξεις συγκλόνισαν όλη την πόλη. Υπήρξαν επιδρομές βορείως και νοτίως της Ράκας, πρόσθεσε εκτιμώντας ότι οι εκρήξεις αυτές πιθανόν προκλήθηκαν από τις επιδρομές των γαλλικών μαχητικών.

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ που χρησιμοποιούν τη Ράκα ως ντε φάκτο πρωτεύουσα του αυτοαποκαλούμενου Χαλιφάτου τους, περιορίζουν τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη, μετά τις γαλλικές επιδρομές με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η συλλογή πληροφοριών για πιθανά θύματα, πρόσθεσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι χθες βράδυ δέκα γαλλικά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά έριξαν 20 βόμβες στη βόρεια Συρία εναντίον θέσεων του ΙΚ, και κατέστρεψαν ένα αρχηγείο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της ακραίας σκληροπυρηνικής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 129 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 350.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις από το αιματοβαμμένο Παρίσι

Σχετικές ειδήσεις