ΚΟΣΜΟΣ

Επαναλειτουργεί ο Πύργος του Άιφελ, φωτισμένος στα χρώματα της γαλλικής σημαίας (video)

Επαναλειτουργεί ο Πύργος του Άιφελ, φωτισμένος στα χρώματα της γαλλικής σημαίας (video)

Ο Πύργος του Άιφελ, που είχε κλείσει μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, ξανάνοιξε σήμερα για το κοινό και θα φωτίζεται για τρία βράδια, μέχρι την Τετάρτη, με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Η επαναλειτουργία του Πύργου του Άιφελ, γύρω στις 17.30, αποφασίστηκε «αφού επαληθεύτηκαν και ολοκληρώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας», εξήγησε η Sete, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το μνημείο.

Κατόπιν αιτήματος της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό, ο Πύργος «θα φωτίζεται στα χρώματα της γαλλικής σημαίας» απόψε, αύριο και την Τετάρτη, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι τη 01.00 τα ξημερώματα.

Πάνω στον Πύργο θα προβάλλεται επίσης το «ρητό» της γαλλικής πρωτεύουσας Fluctuant nec mergitur («Κλυδωνίζεται αλλά δεν βυθίζεται», στα λατινικά).

Ο Πύργος του Άιφελ, που καθημερινά δέχεται 15.000-20.000 επισκέπτες, είχε κλείσει μέχρι νεωτέρας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχαν ξανανοίξει για το κοινό το Μουσείο του Λούβρου καθώς και όλοι οι δημόσιοι πολιτιστικοί χώροι της πρωτεύουσας. Η Ντίσνεϊλαντ που βρίσκεται στο Μαρν λα Βαλέ, στα ανατολικά του Παρισιού, θα παραμείνει κλειστή μέχρι αύριο το βράδυ και θα επαναλειτουργήσει κανονικά από το πρωί της Τετάρτης. Ο εκπρόσωπός της είπε ότι όσοι επισκέπτες είχαν εισιτήρια για τις προηγούμενες ημέρες μπορούν να τα ακυρώσουν, οπότε θα τους επιστραφούν τα χρήματά τους, ή να μεταθέσουν την επίσκεψή τους για μια άλλη ημέρα χωρίς επιβάρυνση.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις από το αιματοβαμμένο Παρίσι