ΚΟΣΜΟΣ

Τσεχία: Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στην Πράγα ενόψει της επετείου της Βελούδινης Επανάστασης

Τσεχία: Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στην Πράγα ενόψει της επετείου της Βελούδινης Επανάστασης

Οι αρχές της Πράγας ανακοίνωσαν ότι με αφορμή τις επιθέσεις στο Παρίσι, θα ληφθούν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σήμερα Τρίτη (17/11), ημέρα που η Τσεχία γιορτάζει την επέτειο της Βελούδινης Επανάστασης του 1989 που οδήγησε στην κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος της Τσεχοσλοβακίας.

Η 17η Νοεμβρίου, που φέτος είναι αφιερωμένη στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία, αναμένεται να είναι μια ημέρα γεμάτη με διαδηλώσεις της άκρας δεξιάς και αντιισλαμιστικών οργανώσεων αλλά και με κινητοποιήσεις σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες.

"Στο πλαίσιο της τεταμένης κατάστασης που συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι θα ενισχύσουμε την παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους της Πράγας", είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Μπόχουσλαβ Σομπότκα.

Παρόμοια μέτρα θα ληφθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τσεχίας, συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι οι αρχές δεν έχουν πληροφορίες για κάποια επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στη χώρα.

Ο Σομπότκα σημείωσε εξάλλου ότι θα ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα με τη Σλοβακία.

"Έχουμε ενδείξεις ότι ορισμένες εξτρεμιστικές ομάδες θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη 17η Νοεμβρίου για να διαδηλώσουν τις ιδέες τους. Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε εναντίον αυτών των εξτρεμιστών", είπε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Μίλαν Κόβανετς.

Σχετικές ειδήσεις