Επίθεση Γαλλία: Ρέντσι - Δεν κερδίζει κανείς μόνο με τα όπλα

Newsroom Newsroom

Επίθεση Γαλλία: Ρέντσι - Δεν κερδίζει κανείς μόνο με τα όπλα

«Τεράστια επίθεση κατά της ίδιας της ιδέας της ταυτότητάς μας» χαρακτήρισε ο Ιταλός πρωθυπουργός τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

«Πρέπει να ληφθεί υπόψη κάθε είδος κινητοποίησης, αλλά δεν κερδίζει κανείς μόνον με τα όπλα. Είναι μια σφαιρική πρόκληση, στην οποία υπερισχύσεις αν κερδίσεις, ακριβώς, την πρόκληση της παιδείας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, αναφερόμενος στην αντίδραση της Ευρώπης.

«Πρέπει να επιδειχθεί ισορροπία και λογική», πρόσθεσε ο Ρέντσι. Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο Παρίσι «μια τεράστια επίθεση κατά της ίδιας της ιδέας της ταυτότητάς μας» και εξήγησε:

«Είμαι πολύ προσεκτικός, κατανοώ όποιον χρησιμοποιεί την λέξη πόλεμο, αλλά εγώ δεν την χρησιμοποιώ. Είναι σαφές, βέβαια, ότι η επίθεση κατά του Παρισιού, από δομικής άποψης, αποτελεί μια στρατιωτική επίθεση».

Ο Ματέο Ρέντσι, τέλος, κατέστησε σαφές πως θεωρεί πρωτεύουσας σημασίας να βρεθεί μια συμφωνία για την Λιβύη, «και με την ενίσχυση του ρόλο της Ιταλίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved