ΚΟΣΜΟΣ

ΠΓΔΜ: Συμφώνησαν στο μοίρασμα των υπουργείων

ΠΓΔΜ: Συμφώνησαν στο μοίρασμα των υπουργείων
Σε συμφωνία για το «μοίρασμα» των υπουργείων στη νέα κυβέρνηση στην ΠΓΔΜ, που προκύπτει από τις βουλευτικές εκλογές της 5ης Ιουνίου, κατέληξαν το VMRO-DPMNE...

Σε συμφωνία για το «μοίρασμα» των υπουργείων στη νέα κυβέρνηση στην ΠΓΔΜ, που προκύπτει από τις βουλευτικές εκλογές της 5ης Ιουνίου, κατέληξαν το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι.


Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του DUI, Αμπντουλατσίμ Αντέμι, το κόμμα του στη νέα κυβέρνηση θα αναλάβει τα υπουργεία Άμυνας, Οικονομίας, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το DUI αναμένεται να έχει στη νέα κυβέρνηση και δύο αντιπροέδρους, αρμόδιους για την εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας και για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις. Όπως πρόσθεσε ο κ. Αντέμι, οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων συνεχίζονται και επικεντρώνονται στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος και στην κατανομή των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών.

Το VMRO-DPMNE θα διατηρήσει τα σημαντικά υπουργεία των Εξωτερικών, Εσωτερικών και Οικονομικών, ενώ πρωθυπουργός θα είναι και πάλι, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, γνωστοποίησε πριν από μερικές ημέρες ότι δεν θα είναι μέλος της νέας κυβέρνησης της χώρας. Ο κ. Μιλόσοσκι επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την απόφαση του αυτή, η οποία προκάλεσε πληθώρα ερωτημάτων σε πολιτικούς κύκλους στην ΠΓΔΜ.

Ακόμη, από τις τάξεις του VMRO-DPMNE εξελέγη και ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα την περασμένη εβδομάδα.

Ρoή Ειδήσεων