ΚΟΣΜΟΣ

Η βρετανική αστυνομία προσφέρει ασυλία σε όσους παραδώσουν τα... παράνομα όπλα τους

Η βρετανική αστυνομία προσφέρει ασυλία σε όσους παραδώσουν τα... παράνομα όπλα τους

Την… ευκαιρία να μην διωχθούν ποινικά σε όσους δεχθούν να παραδώσουν τα παράνομα… όπλα τους, εντός των επόμενων εβδομάδων, δίνει η αστυνομία του Λονδίνου, μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

«Η παράδοση θα γίνει από τις 7 το πρωί της Δευτέρας, 23 Νοεμβρίου, μέχρι τις 23.00 της Κυριακής, 6 Δεκεμβρίου και θα δώσει την ευκαιρία στους Λονδρέζους να δώσουν με ασφάλεια τα πυροβόλα όπλα, τα ψεύτικα όπλα και τα πυρομαχικά που κατέχουν, φέρνοντάς τα σε κάποιο αστυνομικό τμήμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Όσοι συμμετάσχουν στην «επιχείρηση» αυτή μπορούν να παραμείνουν ανώνυμοι και θα έχουν ασυλία, δηλαδή δεν θα τους ασκηθεί δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή. Ωστόσο, όλα τα όπλα θα εξεταστούν και ορισμένα θα περάσουν από βαλλιστικό έλεγχο.

«Ζητάμε από τους Λονδρέζους να παραδώσουν τα όπλα για να μην πέσουν σε λάθος χέρια», εξήγησε ο αστυνομικός διευθυντής Στίβεν Κλέιμαν, συμπληρώνοντας: «Τα τραγικά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι οδήγησαν αναπόφευκτα στην αύξηση του επιπέδου συναγερμού στους δρόμους της πρωτεύουσας».

Αναφερόμενος δε στα ψεύτικα όπλα που ζητά επίσης να παραδοθούν, είπε ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν «φόβο και πανικό», ενώ η ανάπτυξη ένοπλων αστυνομικών σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να έχει «τραγικές συνέπειες».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πέρσι, η αστυνομία του Λονδίνου οργάνωσε μια πρώτη επιχείρηση «συλλογής όπλων», συγκεντρώνοντας 350 όπλα και 12.300 φυσίγγια.

Σχετικές ειδήσεις