ΚΟΣΜΟΣ

Νικάνωρ Aκόστα: Ένας παππούς διαδηλώνει ενάντια στις εξώσεις

Νικάνωρ Aκόστα: Ένας παππούς διαδηλώνει ενάντια στις εξώσεις

Ο 76χρονος Νικάνωρ Ακόστα διαδηλώνει κάθε μέρα στις εξώσεις και όχι μόνον. Δεν αποχωρίζεται τη ντουντούκα του ακόμη κι όταν πρόκειται να συγκρουστεί με την αστυνομία...

Εϊναι ο πιο διάσημος παππούς στην Ισπανία καθώς κάθε μέρα βρίσκεται στους δρόμους της Κορούνια στη Γαλικία με τη ντουντούκα στο χέρι.

Οπως μεταδίδει ο xenitemenos, πριν λίγο καιρό κι ενώ η αστυνομία έκανε έξωσε σε μία ηλικιωμένη γυναίκα γιατί δεν είχε πληρώσει το ενοίκιο ενός μήνα, ο Νικάνωρ έτρεξε να βοηθήσει με τη ντουντούκα στο χέρι.

Και στις συγκεντρώσεις με το σκάνδαλο των μικροκαταθετών ο Νικάνωρ ήταν πάλι παρών. Και με τις συγκεντρώσεις κατά του ρατσισμού, πάλι εκεί. Να υπερασπίζεται τους ξένους και τους πρόσφυγες. Κάθε μέρα ενημερώνεται και τρέχει. Παίρνει το καπελάκι του και τη ντουντούκα του και τρέχει. Καμιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν γίνεται χωρίς αυτόν. Λες και ξυπνάει τις συνειδήσεις των Γαλικιανών.

Συνδικαλίζεται από τα νιάτα του ακόμα. Αποκάλυψε και κατήγγειλε σκάνδαλα της εκκλησίας επί δικτατορίας με αποτέλεσμα να βρεθεί ένα χρόνο στη φυλακή. Δεν έχει οικογένεια. Γιατί είναι συνταξιούχος παππάς μιας ενορίας της Κορούνιας. Και οι καθολικοί παππάδες δεν παντρεύονται. Όμως θεωρεί οικογένειά του κάθε κατατρεγμένο.

Ο Νικάνωρ καταδικάστηκε με πρόστιμο 600 ευρώ γιατί εμπόδισε την έξωση της ηλικιωμένης. Πήγε στα δικαστήρια πάλι με τη ντουντούκα. Κι απ' έξω είχε μεγάλη συγκέντρωση για να τον στηρίξουν, λες και δικάζονταν όλοι μαζί...

Σχετικές ειδήσεις