ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Οι Αμερικάνοι φοβούνται να πάνε στο Κολοσσαίο και ο Δήμος Ρώμης παίρνει τα μέτρα του!

Ιταλία: Οι Αμερικάνοι φοβούνται να πάνε στο Κολοσσαίο και ο Δήμος Ρώμης παίρνει τα μέτρα του!

Όλα φαίνεται να αλλάζουν μετά το μακελειό στο Παρίσι. Ακόμη και ο αριθμός επισκεπτών του περίφημου Κολoσσαίου στη Ρώμη...

«Μην πλησιάζετε στο Κολοσσαίο»!

Αυτή είναι η συμβουλή-προτροπή που απευθύνει η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρώμη τους αμερικανούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν την πόλη ή έχουν κλείσει εισητήρια για το ιστορικό αυτό μνημείο.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης η προειδοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων πρόληψης τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως αναφέρουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα Corriere della Sera, ο αριθμός των επισκεπτών στο αμφιθέατρο Φλάβιο το Σάββατο (21/11/2015) μειώθηκε αισθητά. Οπως και η κίνηση στα καφέ και τα εστιατόρια της περιοχής.

Στο μεταξύ, μέρος των τουριστικών γραφείων που είχαν προπληρώσει για τους πελάτες τους τα εισιτήρια εισόδου στο γνωστότερο μνημείο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, άρχισε να ζητά να επιστραφούν τα χρήματα «λόγω τρομοκρατικής απειλής». Οι ιταλικές αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν κατά πόσον μπορεί να ευσταθεί, νομικά, το σχετικό αίτημα.

Πάντως και από την πλευρά του ο Δήμος της Ρώμης παίρνει τα μέτρα του. Ανακοίνωσε πως θα τοποθετηθούν σύντομα στις πύλες του μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλου «τελευταίας τεχνολογίας.