ΚΟΣΜΟΣ

Το Μολενμπέκ των Βρυξελλών που βρήκαν καταφύγιο οι τζιχαντιστές

Το Μολενμπέκ των Βρυξελλών που βρήκαν καταφύγιο οι τζιχαντιστές

Γιατί οι Αρχές του Βελγίου έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους σε μία συνοικία με πλανόδιους που πουλάνε φρούτα, λαχανικά και φθηνοπράγματα για να ζήσουν; Επειδή εκεί εντοπίζονται τα ίχνη δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι; Πως αντιδρούν οι κάτοικοι της συνοικίας των Βρυξελλών...

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΗ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΕ ΦΥΤΡΩΝΑΝ... ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΑΓΚΑΘΙΑ!

Της Γεωργίας Λινάρδου

Διότι, εκεί οι Βρυξέλλες «εναπόθεταν» πριν πολλά πολλά χρόνια, όποιον καημένο ή παράνομο δεν χωρούσε στον στενό κοινωνικό ιστό, στους νόμους, στα «πρέπει» των πολλών στις πολιτικές συνισταμένες της εξουσίας.

Φτωχοδιάβολοι, παρατημένοι, μέθυσοι, σαλτιμπάγκοι της πενταροδεκάρας, οικονομικοί μετανάστες και ό,τι άλλο ξεβράζει ο κατά το κοινώς λεγόμενο «βόθρος» του «κοινωνικού καθωσπρεπισμού», το έβρισκες και το βρίσκεις στο φτωχικό, αλλά κατά πως φαίνεται υπερδραστήριο Μολενμπέκ το οποίο τις τελευταίες ημέρες οι Αρχές των Βρυξελλών το έχουν «ξετινάξει» στις έρευνες με σκοπό να ανακαλύψουν τα ίχνη όσων εμπλέκονταν στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, αλλά και όσων σχεδιάζουν τις επόμενες αν βασιστούμε στο «κόκκινο συναγερμό» που έχει σημάνει στις Βρυξέλλες καθώς και στις βαρυσήμαντες δηλώσεις του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ για επικείμενες «τρομοκρατικές επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικά».

Συγκλονιστικός στις δηλώσεις του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος ξεστόμισε αλήθειες τις οποίες ουδείς επιθυμεί και αντέχει να ακούει: «Η γαλλική κοινωνία έχει μέρος της ευθύνης!»

Γιατί;

Διότι σύμφωνα με τον Εμανουέλ Μακρόν και για πολλούς άλλους νοήμονες σαν και τον ίδιον:«Είμαστε μία κοινωνία στη καρδιά του συμφώνου της οποίας υπάρχει η ισότητα. Είμαστε μία κοινωνία όπου η ισότητα προέχει κατά μέσον όρο σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι σε άλλες οικονομίες και άλλες κοινωνίες, ιδιαίτερα τις αγγλο-σαξονικές. Αλλά, σταδιακά, φθείραμε αυτόν το ανοικτό ρεπουμπλικανικό ελιτισμό που επέτρεπε σε κάθε μία και κάθε έναν να προοδεύσει. Ανακόψαμε την κοινωνική κινητικότητα... είμαστε μία κοινωνία όπου οικοδομήσαμε την δυνατότητα να κλείνουμε την πόρτα».

Είπε και άλλα πολλά ο Μακρόν. Όπως: «Φέρουμε μέρος της ευθύνης, διότι αυτός ο ολοκληρωτισμός τρέφεται από την υπεροψία που επιτρέψαμε να εγκατασταθεί στην κοινωνία μας. Τρέφεται από αυτήν την ύπουλη λέπρα που διαιρεί τα πνεύματα και , εάν αύριο δεν προσέξουμε, θα τα διαιρέσει ακόμη περισσότερο».

Ας επανέλθουμε στο Μολενμπέκ

Παρακολουθείστε την αντίδραση των κατοίκων του Μολενμπέκ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.

Σκληρές αλήθειες από μία γιατρό στο Μόλενμπεκ

Ο Λιν Βερμούλεν ζει στο Μολενμπέκ τα τελευταία 17 χρόνια. Εχει γεννηθεί σε ένα χωριό κοντά στην Αμβέρσα. Τις τελευταίες μέρες έχει τρομάξει από την αστυνομική καταστολή και από το μπες-βγες των ενόπλων της αστυνομίας στα σπίτια (και στο δικό του).

Αναφέρει: «Αυτού του είδους η βία -για τις τρομοκρατικές επιθέσεις- δεν έχει θέση στην κοινωνία, δεν έχει θέση σε έναν ανθρώπινο κόσμο. Οι δράστες πρέπει να αναζητούνται και να συλλαμβάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ομως, η αυξανόμενη καταπίεση, η αυξανόμενη ένοπλη αστυνόμευση, ο αυξανόμενος στιγματισμός των αθώων της κοινότητας του Μόλενμπεκ ή αλλού, δεν αποτελεί λύση. Αντιθέτως. Είναι μέρος και αιτία του προβλήματος».

Ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής, Ντιρκ Ντε Μπλοκ αποκάλυψε πριν από λίγες ώρες και κάτι άλλο. Την πρόταση των Μυστικών Υπηρεσιών να παρθούν εκ νέου τα δακτυλικά αποτυπώματα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων του Βλεγίου. Υποστήριξε πως: «Καταλαβαίνω πως αυτό θα είναι χρήσιμο για να εντοπιστούν οι τζιχαντιστές, αλλά μήπως ξετυλίγεται επικίνδυνα ένα πρόγραμμα ασφαλείας που δεν αποσκοπεί μόνο στο τζιχάντ, αλλά μας θεωρεί όλους δυνητικά ύποπτους;»

Σχετικές ειδήσεις